Kenttäratsastajat ahkeroivat juhannuksena – Veera Manninen ja Sir Greg sijoille kolmessa tähdessä
Veera Mannisen ja Sir Gregin tyylinäytös vesiesteeltä lCCI3*-S-luokasta Puolan Strzegomista juhannuksena.Kuva: Päivi Manninen.

Kenttäratsastajat ahkeroivat juhannuksena – Veera Manninen ja Sir Greg sijoille kolmessa tähdessä

Suomalaiset kenttäratsastajat starttasivat joukolla juhannuksen aikaan. Puolassa parhaasta tuloksesta vastasi Veera Manninen Sir Gregillä.

Berliinin kohdilla kohti Travemünden satamaa Saksassa matkustava Manninen on tyytyväinen. Hän sijoittui 11:nneksi Strzegomin avoimessa CCI3*-S -luokassa ratsullaan Sir Greg (Sir Gregory-Royal Diamond).

Manninen ratsasti 60 ratsukon luokassa sijoille etenkin estevirheettömillä rataeste- ja maasto-osuuksilla. ”Tämä oli hyvä välikilpailu. Näki, että olemme hyvällä mallilla”, ratsastaja kertoo.

Kilpailun aloittanut koulurata ei ollut Mannisen mukaan mikään katastrofi, eikä yhtä, kahta rikkoa lukuun ottamatta radalla kummia tapahtunutkaan. ”Rata oli vaihteleva, ja pieni jännittyneisyys oli siinä läpi radan”, ratsastaja kertoo. ”Toisaalta se on hyvä noin päin, koska koulua on helpompi treenata kotona. On paljon parempi, että kaksi vaativampaa osuutta sujuu noin hyvin.”

Sir Greg toimii kilpailujen lisäksi muutenkin hyvin. Manninen kertoo, että se matkustaa hyvin, eikä kilpailuvireestä tarvitse sen puolesta huolehtia.

Kilpailu oli Manniselle ja Sir Gregille vasta toinen tälle kaudelle ja toinen myös kolmen tähden tasolla. ”Radat olivat ihan haastavat. On hienoa, että meni niin hyvin. Muille tuli paljon virheitä maastossa ja rataesteillä ja siksi noustiin sijoille, vaikka kouluosuus meni alakanttiin.”

Keskiviikkoaamuna Suomeen saapuva hevonen saa nyt palautua hetken, ja sitten alkavat treenit kohti SM-kisoja. ”Menen Sir Gregillä senioreiden SM-luokan, koska se on kolme tähteä, ja sama se on EM:issäkin.”

Viimeistä nuorten vuottaan ratsastavalle Manniselle senioreiden SM-kisat tulevat olemaan ensimmäiset. Nuorten luokista palkintokaapissa on useita mitaleita, joten vähitellen sinne voi alkaa raivata tilaa seniorimenestykselle.

”SM:ien jälkeen viimeistelen Ypäjällä pari viikkoa ennen Ruotsin EM-kisoja. Yritetään pitää hyvä kisarytmi päällä. Meillä oli suunnitelmissa startata Ruotsissa valmistelukilpailu, mutta se on peruttu.”

Ratsastaja tähtää vielä luokkanousuun kauden päätteeksi Puolassa. ”Sinne lokakuulle on ajateltu neljää tähteä.”

Yksi lisätähti luokassa ei ole vielä Sir Gregin kapasiteetin ylärajoilla. Mannisella on hevosen kanssa suuremmat suunnitelmat. ”Uskon, että siitä on minulle olympiahevonen vuodelle 2024.”

Mannisen menestyksen lisäksi Puolassa saatiin muitakin hyviä suomalaistuloksia ja kvaaleja EM-kisoihin.

Nuorten ratsastajien CCIY3*-L -luokassa Elmo Laiho teki Elsa’s Isabellen kanssa hyvän kilpailun sijoittuen neljänsiksi. Ratsukko saavutti kvaalituloksen nuorten ratsastajien EM-kilpailuun.

Poniratsastajien CCIP2*-L -luokassa Anselmi Laiho ja Ewan Stone saavuttivat myös EM-kvaalituloksen onnistuneella kokonaiskilpailulla.

Suomella on nyt kasassa joukkueellinen kvaalituloksia nuorten EM-kilpailuun, joka ratsastetaan Ruotsin Segersjössä elokuun lopulla. Elmo Laihon lisäksi aiemmin kvaalituloksen on saavuttanut Hedwig Wikström kolmella hevosella ja Veera Manninen kahdella hevosella.

Wikströmillä sujui myös juhannuksena, mutta Saksassa. Hän voitti Chiara’s Charmilla kahdessa tähdessä ja teki Lawestalla puhtaan maaston ja esteet pitkässä kolmessa tähdessä.

Strzegomin tulokset löydät täältä ja Saksan Kreuthin täältä.

Myös Sanna Siltakorpi ratsasti kolmanneksi Bofey Clickillä Avenches’n kolmen tähden lyhyessä kilpailussa Sveitsissä.

Hevosurheilu palvelee sekä printti- että digiversiona.

Digilehden voi lukea missä päin maailmaa tahansa. Kätevästi digilehteä lukemaan pääsee lataamalla Hevosurheilun Apin sovelluskaupasta. Palveluun kirjaudutaan asiakasnumerolla, joka löytyy paperilehden osoitetiedoista postitoimipaikan jälkeen tai tilauslaskustasi (kirjoita asiakasnumero ilman ensimmäisiä nollia). Postinumero toimii salasanana.

Tilaa lehti täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi