Kiltti, hyvä ja punainen Whistle Stop's Judith tähyää Christelle Littusen kanssa isoihin luokkiin
Christelle Littunen ja Whistle Stop's Judith ovat matkalla kansalliselle ykköstasolle.Leena Alérini

Kiltti, hyvä ja punainen Whistle Stop's Judith tähyää Christelle Littusen kanssa isoihin luokkiin

Harmaa oma tamma jouduttiin juuri lopettamaan tapaturman seurauksena.

Sieltä se tuli, 140-voitto Stable Novan kisaviikonlopun pääluokassa.

Vastassa lauantaina oli kovia nimiä Granrothista Mornaan ja Antelliin, mutta niin vain Littusen vielä kokematon 'maailman kiltein hevonen, vaikka punainen tamma onkin', vei voiton kolmen ratsukon uusinnassa puolentoista sekunnin turvin seuraavaan.

"Meidän tähän astinen paras rata ilman muuta. Sain pidettyä uusinnassa oman keskittymisen loppuun asti ja hevonen hoiti homman", Littunen kertoo iloisena. "Hevonen tsemppasi ja itsekin löysin tarvittavat palikat."

Whistle Stop's Judithin (For Enjoy Ask Z - Logan) voitto oli jonkinmoinen yllätys, sillä 140-startteja ei montaa ole. Eikä startteja ylipäätään. "Ei meillä varmaan vieläkään neljääkymmentä ole kasassa."

FWB-hevonen ei ole Littusen oma, vaan hänen kaverinsa Miina Koiviston.

"Hevonen ostettiin kasvattaja Eira Hyvätiltä nelivuotiaana ja siitä piti tulla harrasteratsu Miinalle. Tamma osoittautui kuitenkin niin hyväksi, että pikkuhiljaa sen kanssa on päästy tähän asti."

Littunen ratsastaa tammalla lähinnä vain kisoissa ja joskus niiden alla, muun ratsastamisen hoitaa omistaja itse.

Littunen kertoo tamman parhaaksi ominaisuudeksi sen, että sen luonne on puhdasta kultaa.

"Sitä aina puhutaan kaikenlaista rautiaista tammoista, mutta tämä on niin ihana ja kiltti, ettei paremmasta väliä."

Kausi jatkuu vielä yhden, pari kisaa. Ensi viikonloppuna Ypäjälle ja mahdollisesti joulukuussa ohjelmassa ovat vielä hallimestaruudet.

Ensi kesänä suunnitelmissa on tason kohotus kansalliselle ykköstasolle.

"Arvioni on, että hevosessa on kykyä ainakin 150-tasolle."

Ensi vuonna Pohjolan isoimpaan sarjaan ja SM-kisoihin?

"Näillä näkymin kyllä. Oltiinhan me viime kesänäkin SM-kisoissa, mutta tein suunnitelmieni mukaan, enkä jatkanut maanitteluista huolimatta ensimmäistä päivää pidemmälle, sillä en ollut sitä mieltä, että hevonen oli vielä valmis."

Tammaa on viety ja viedään vastakin eteenpäin huolella ja varovaisesti. Judith on Littusen ainoa kilpuri tällä hetkellä.

Ratsastajan elämä ei ole ihan pelkkää päivänpaistetta tällä hetkellä. Littunen menetti juuri oman hevosensa, josta oli suuret odotukset.

Viikonloppuna 120- ja 130-luokissa sijoille hypännyt FWB-tamma La Charley (Harley VDL - Contango) jouduttiin tänään maanantaina lopettamaan äkillisesti sen potkaistua huonoin seurauksin jalkansa karsinan ikkunasta läpi. "Oli siinä kalterit ja kaikki, mutta niin vain sai jalan läpi. Jälki oli sellaista, ettei ollut vaihtoehtoa", Littunen kertoo surullisena.

Littunen muistetaan myös Helsinki Horse Show'ssa vuoden 2019 kaikkien ikäluokkien parhaaksi valitun, silloin 7-vuotiaan eestinurheiluhevosen A D Reedin ( Big Boy - Pittsburgh) satulasta. Ruuna myytiin Daniel Blumanille USAan, jolta se on ehditty myydä jo eteenpäin USA:ssa vaikuttavalle Kevin Mealiffille.

Littunen pyörittää kymmenen hevosen yksityistallia Vantaalla ja kiertää valmentamassa. Itse hän on valmentautunut Sanna Mikkolan kanssa, joka vaikuttaa Keisarinmäessä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi