Kimmo Kinnunen kehottaa kilpailemaan
Kimmo Kinnunen breeders-radalla 2020.Kuva: Miia Lahtinen

Kimmo Kinnunen kehottaa kilpailemaan

Joulukuun Personal Trainer -sarjan ei ollut tarkoitus olla kannanotto esteiden sääntömuutokseen, mutta sellaiseksi se vähän tuolla Savon puolessa kääntyi.

Nyt yli 70-vuotias Kinnunen oli aikanaan aikaratsastuksen mestari, ja yhä edelleen hän haluaa opettaa ihmiset ratsastamaan kilpaa siitä, kuka on puhdas, nopea ja paras.

”Nykyään kilpaa ratsastaminen tuntuu olevan myrkkyä, melkein ruma sana, mutta eikös treeneissä käydä siksi, että haaveillaan pärjäämisestä? Itse olen kilpaurheilun läpitunkema ihminen, ja ratsastuskoulua pitäessämmekin opetin oppilaita ratsastamaan kilpaa”, Kinnunen kertoo.

Kuten arvata saattaa, Kinnunen ei ole innoissaan aika-arvostelun katoamisesta 90 sentin luokista ja sitä pienemmistä.

”Ihmettelen kyllä sitä, vaikka en haluakaan nähdä holtitonta ratsastusta”, hän sanoo.

”Minusta kilpailemisen ja voittamisen pitää olla mukana alusta saakka. Samalla lähipiiri ja valmentaja voivat antaa ohjeet, niin että ratsastus ei tule vaaralliseksi. Tyylin tarkkaileminen tulee valmentamisessa tietenkin automaattisesti”, hän sanoo.

Turvallisuudesta on pidettävä huolta, mutta valmentamisessa ja kilpaurheilussa pointti on pyrkiä olemaan toista parempi. Ajan ratsastaminen ja kilpailuiden voittaminen ovat myös asioita, jotka motivoivat ratsastajia, erityisesti poikia motivoitumaan, Kinnunen miettii.

”Sitten kun he ovat innostuneet, voidaan keskittyä tyyliseikkoihin. Mutta moni poika ei innostu, jos vain jumputetaan uraa ja kehotetaan pitämään kantapäitä alhaalla”, hän sanoo.

Ja sitten Kinnunen kertoo, mitä hän pitää tärkeänä estevalmentautumisessa, ja näyttää monta hyvää harjoitusta.

Tessa Keinänen ja Con Tentus Kinnusen treenissä täällä.

Lisäksi perinteiseen tapaan vuoden viimeinen lehti on ranking-numero. Ja hieno vuosihan se oli kaikin puolin! Ruoste, Forstén, Manninen, suomenhevoset, kaikki kauniisti mietittynä!

Uutisissa taas on harmiksemme vähän korona-asioita, ja positiivisemmalla puolella Suomeen muuttavan Mikko Mäentaustan suunnitelmia.

Tilaa Hevosurheilu täältä! Keskiviikkonumero - nyt kaikille!

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi