Peppi Kokko ja Damasco Caniceira.
Peppi Kokko ja Damasco Caniceira.Kuva: AZAHARA FALCON

Kokko ja Pietarila pärjäsivät Espanjassa

Espanjan aurinkoturneilta on tullut kevään aikana paljon esteuutisia, mutta muutama suomalaisratsukko kilpailee samalla suunnalla kouluakin.

Kahden viikonlopun mittaisissa Andalucia Deja Huella -kilpailuissa ensimmäisenä viikonloppuna Peppi Kokko ja Mila Pietarila nappasivat lauantaina luokkavoitot kansainvälisessä kolmen tähden kilpailussa.

Kaarinasta kotoisin oleva, viimeistä ponivuottaan kilpaileva Pietarila ja Avalon olivat ykköset poniluokassa tuloksella 67,238 %. Mukanaan tytöllä on myös 15-vuotias hevonen Hestegaardens Michellin.

”Olen asunut täällä Espanjassa lokakuun lopusta lähtien, ja nyt olemme palaamassa takaisin Suomeen toisen kilpailuviikonlopun jälkeen”, 16-vuotias Pietarila kertoo.

Hänellä on ollut Espanjassa mukanaan 2 hevosta ja 3 ponia. Niistä Avalonilla ja Hestegaardens Michellinillä hän tähtää arvokilpailuihin poneissa ja junioreissa.

Hestegaardens Michellin on koulutettu GP-tasolle saakka. Viime kesänä ratsukko oli SM:issä kuudes.

”Se on oikein luotettava, eikä pelkää mitään. Tosi hyvä junnuhevonen”, Pietarila sanoo.

Avalon on ollut hänellä jo pitkään.

"Se on hieman haastavampi ratsu, vaikka onkin kiltti, rehellinen ja mukava ratsastaa”, Pietarila summaa.

Andalusian upealla kilpailupaikalla hän on viihtynyt hyvin, vaikka ensimmäisen viikonlopun myrsky toi jännitteitä hevosiinkin.

”Mutta nyt täällä paistaa aurinko. Toivottavasti se jatkuu, niin hevoseni menevät paremmin”, Pietarila miettii.

Vuotta nuorempi Peppi Kokko kilpaili Espanjassa lusitanoruunalla Damasco Caniceiralla sekä viime vuonna Lotta Luomajärven kanssa U25-GP:tä kilpailleella Windsor V:llä. Damasco Caniceiralla tuli lauantaina voitto tuloksella 67,545 prosenttia maksimipisteistä. Sunnuntaina Peppi sai elämänsä ensimmäisestä freestyle-ohjelmastaan Damascolla prosentit 71,13 ja sijoittui toiseksi. Kokko ei kilpaile Espanjassa enää jälkimmäisenä viikonloppuna äidin työkiireiden takia.

Molemmat hevoset ovat alun perin Kokon äidin, Anu Karisen, ratsuja, mutta pikkuhiljaa äiti on siirtymässä hoitajan rooliin. Suomeen Kokko palaa toukokuun lopulla, ja myös hän tavoittelee paikkaa junioreiden maajoukkueessa.

Damasco Caniceira on hänelle jo tuttu lapsiratsastajavuosilta, mutta Windsor V:n kanssa vasta etsitään nappuloita ja yhteistä säveltä.

”Se on aika helppo hevonen, tosi turvallinen ja kiltti, joskin aika hidas. Aluksi ratsastin sillä vain pari kertaa kerran viikossa, ja sitten kysyin, voinko mennä sillä ainakin yhdet kisat. Tulokset paranevat varmasti, kun opin tuntemaan sen paremmin”, Kokko sanoo.

Andalusian tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi