Koulukulta Ruotsiin - Hagelstam pääsi ratsastamaan tosissaan
Stella Hagelstam ja Sangraal menossa EM:iin.SRL Hanna Heinonen

Koulukulta Ruotsiin - Hagelstam pääsi ratsastamaan tosissaan

Pakka senioreiden kür-finaalissa meni lauantain GP:hen nähden uusiksi.

Henkilökohtainen PM-kulta meni ruotsalaiselle Jennie Larssonille kimmoisalla ja reaktiivisen oloisella Zircoon Spring Flower, jonka nimi varmaankin on suomeksi kevätkukka, mutta vielä osuvampi olisi toinen mahdollinen suomennos "jousikukka". Niin joustavasti se suoritti piffit ja paffit, ja oikeastaan kaikki muutkin voimaa ja kimmoisuutta vaativat liikkeet.  Harmonia ei kuitenkaan ollut aivan täydellinen, suoritusta häiritsi se, että hevonen aukoi suutaan lähes koko ohjelman ajan. 73,99 prosentin arvoinen suoritus kuitenkin toi voiton.

"Supermusiikki ja loistavasti tahdissa", C-tuomari Paula Nystén totesi. Ruotsalainen oli hänellä tosin vasta neljäs. "Mutta se ei johtunut suun aukomisesta, vaikka siitäkin minulla on papereissa merkintä, vaan enemmänkin hevosen tavasta tuplatahdittaa passageissa. Se piti silmään ja olen siitä asiasta aika tarkka."

Stella Hagelstam oli paras suomalainen, neljäs prosentein 72,3. sai spontaanit onnittelut Norjan valmennustiimiin kuuluvalta valmentajanestorilta Pether Marknelta.

Tämänkin ratsukon esiintymisessä on jousia ja kissamaista pehmeyttä.

"Jätte duktig", Markne kehui Hagelstamia ja Sangraalia. Prosentit olivat 71,9.

"Hyvin ratsastettu. Viimeisessä passagessa ehkä vähän väsynyt?"

"Oli joo", Hagelstam vastasi.

"Ratsastin sillä tasolla, millä tulin tänne ratsastamaan", Hagelstam totesi yleisesti. "Sijoitukset riippuvat sitten muistakin osanottajista", hän jatkoi.

"Olen tosi tyytyväinen tämän päivän ohjelmaan. Oltiin musiikin tahdissa ja moni asia onnistui."

Hagelstam sanoo, että hänen ohjelmansa on teknisesti melko haastava, mutta tänään moni asia onnistui, eritoten piruetit ja ravisulut.

"Vaihtovirheenkin sain korjattua myöhemmin ohjelmassa", Hagelstam jatkoi.

"Aavistuksen varovainen, mutta hyvä ratsastus. Piaffi oli parempi kuin eilen ja hevonen terävämpi takaa", analysoi Nystén.

Tämän vuoden päätavoite Hagelstamille ovat EM-kisat. Sopimus hevosen ratsastamisesta on näihin kisoihin asti.

"Sen jälkeen arvioidaan jatko uudelleen."

Anna von Wendt ja vanha uskollinen Denzel sijoittuivat viidenneksi prosentein 70,8. Ruuna teki kaiken vaaditun, mutta loistokkuutta ja lennokkuutta jäi sunnuntain polttavassa helteessä kaipaamaan.

"Anna on Anna", totesi Nystén. "Aina tasainen. Tänään olisi voinut olla vähän terävämpi takaa."

Nystén kertoi jääneensä jälleen kerran epätietoisuuteen loppuohjelmasta. Hänen mielestään koreagrafian loppu kaipaa selkeyttämistä.

"Siinä on tuomari joskus että what what what", hän kuvaili.  "Nousin melkein jo pystyynkin, kun luulin, että se oli loppu, mutta sitten se jatkui  kuitenkin vielä", hän kertoi. "Minä olen tottunut jo tuon ohjelman koreografian hieman epämääräiseen loppuun, mutta ulkomaalaiskollegoita se hämmensi sen verran, että pitänee puhua asiasta Annan kanssa."

Päivitys klo 14.15 lisätty C-tuomari Paula Nysténin kommentit

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi