Katja Kuokka ja Hessin Leevi aikovat laittaa kampoihin Anna Kärkkäiselle ja Kulta-ahon Kasimirille. Hessin Leevillä on etukäteen 4 mestaruusmitalia, mutta ei vielä yhtään kultaista.
Katja Kuokka ja Hessin Leevi aikovat laittaa kampoihin Anna Kärkkäiselle ja Kulta-ahon Kasimirille. Hessin Leevillä on etukäteen 4 mestaruusmitalia, mutta ei vielä yhtään kultaista.Kuva: Leena Alérini

Koulumestaruus kahden kauppa?

Anna Kärkkäisen Kulta-ahon Kasimir lähtee Ypäjän koulumestaruuksissa radalle ennakkosuosikkina, mutta Katja Kuokka lupaa pistää Hessin Leevillä kampoihin, minkä pystyy.

Kärkkäinen kertoo, että valmistelut ovat sujuneet kaikin puolin hyvin. Kasimirilla on ollut tänä kesänä kymmenisen tammaa ja koko kausi on sujunut hyvin.

”Treenit ovat sujuneet, Kassu tuntuu hyvältä ja olemme pystyneet parantamaan kotona heikkouksiamme”, Kärkkäinen kertoo.

Uutta küria hän on suunnitellut pitkin kautta, mutta lopulta hän päätti pitäytyä vanhassa Sibelius-musiikissa ja samassa ohjelmassa.

”Vanha on vain hyvä, enkä saanut tehtyä parempaa. Miksi sitten vaihtaa hyvää pois”, hän sanoo.

Kilpakumppaneita hän ei ole katsonut etukäteen.

”Mielenkiintoinen kisa on tulossa, ja voittaminen ei ole helppoa kenellekään”, Kärkkäinen arvaa.

Tänä vuonna hän ei kilpaile Kuninkaallisissa muilla suomenhevosilla kuin Kasimirilla.

”Olen osa-aikaisesti sairaslomalle käsien takia. Minulla oa viisi omaa hevosta, mutta nämä olet kaikki sellaisia, että ei tarvi naruista vetää”, hän kertoo.

Kulta-ahon Kasimirilla on jo kaksi mestaruuskultaa.
Kulta-ahon Kasimirilla on jo kaksi mestaruuskultaa.Kuva: Leena Alérini

Katja Kuokka kertoo, että Hessin Leevin kanssa hän on jo saavuttanut yhden suurimmista tavoitteestaan, kun hän Lappeenrannassa vei pronssia PSG- ja inter-kür-tason osakilpailut kattaneessa pikkumestaruuskilpailussa.

”Ja siitä tuli tunne, että tämä ei ole edes vaikeaa”, hän myhäilee.

Suomenhevosten mestaruuskulta kuitenkin puuttuu yhä, ja sen Kuokka todella mielellään ottaisi.

”Totta kai se suurin haave on, jos sen vain voi ratsastamalla saada. Välillä tuntuu, että kilpailuissa on Anna ja ne muut, mutta voin vaikuttaa ratsastamalla helvetin hyvin. Ja itse olemme valinneet lajin, jossa suorituksissa voi olla kolmen prosentin ero, vaikka ei olisi virheitä”, hän sanoo.

Hessin Leevi oli koko viime kauden poissa pienen loukkaantumisen takia, ja Kuokka kokee, että se on tehnyt orille erittäin hyvää.

Yksi tavoite tälle kaudella on vielä mestaruuksien jälkeenkin: se GP-startti.

”Harjussa lokakuussa alueluokkana tai sitten rataharjoituksena”, Kuokka paljastaa suunnitelmansa.

Helkky Ylösellä ja Kulmalan Taikalla on kaksi pronssia.
Helkky Ylösellä ja Kulmalan Taikalla on kaksi pronssia. Leena Alerini

Helkky Ylönen on mestaruuksien kaksinkertainen pronssimitalisti Kulmalan Taikan kanssa. Ori on ollut hänellä tänä vuonna treenissä pariin otteeseen, ja välillä se on ollut omistajallaan kotona. Nyt se on hyvässä kunnossa mestaruuksiin.

Ylönen miettii, että olisi Kasimir olisi varmasti ansainnut taas kultamitalin, mutta hän soisi sen kyllä Hessin Leevillekin.

”Mutta soisin sen myös itselleni, enkä siitä ajatuksesta luovu. Kulmalan Taika on tosi hieno hevonen ja minulle erityinen. Mitä tahansa voi sattua, ja kyseessä on viikonlopun kunto”, hän miettii.

Muutamia huippuja on rivistä poissa. Lassi Lehmuston Vekardo kaatui tarhassa jo vuosi sitten syksyllä, ja se käveli 5 kuukautta. Lehmusto miettii, että kilpailuihin lähdettiin keväällä ehkä liian aikaisin, eikä ratsastettavuus ole ollut niin hyvä kuin sen pitäisi olla. Ennen Woikosken kilpailuita ruuna tuntui taas huonommalta, joten kausi päätettiin lopettaa silloin.

”Nyt toivottavasti olemme paikallistaneet lihaksistosta vamman. Emme halua kiirehtiä, ja toivottavasti tulemme ensi vuonna takaisin treenattuamme hyvin koko talven”, Lehmusto sanoo.

Riitta Holopaisen Hamurai taas on kunnossa, mutta Holopainen itse ei täysin ole. Hän oli MM-kisoissa katsojana, sai koronan ja sairasti sitä reilun viikon. Sen jälkeen ääni ja voimat ei ole palautuneet, ja Holopainen päätti jättää nämä mestaruudet väliin jälkitauteja ehkäistäkseen.

”Ja kun tavoite on joskus pärjätä Kasimirille, ei me sitä kyllä puolikuntoisena tehdä”, hän sanoo.

Kuninkaallisissa koulumestaruuteen lähtee 30 ratsukkoa, tammoille suunattuun Akulin pokaaliin 33 ja Kasvattajakilpailuun 23. Estepuolella taas on huomattavan hiljaista. Samuli GP:ssä on 8 osallistujaa, Kasvattajakilpailussa 10 ja pikkuluokissakin niukanpuoleisesti.

Miia Lahtinen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi