Jessica von Bredow-Werndl TSF Dalera BB torstaina ratsastetun lyhyen GP:n kunniakierroksella.
Jessica von Bredow-Werndl TSF Dalera BB torstaina ratsastetun lyhyen GP:n kunniakierroksella.Outi Räisänen

Koulun MC-finaali kuten odotettiin: Dalera hurmasi taas kaikki

Kouluratsastuksen maailmancupin finaalin Leipzigissa voitti Saksan Jessica von Bredow-Werndl 15-vuotiaalla tammallaan TSF Dalera BB. Voitto oli enemmän kuin odotettu.

Ratsukko oli ylivoimainen prosentein 90,836. Luokassa toiseksi ratsasti Kyra Kyrklundin valmentama, Tanskan Cathrine Dufour Vamos Amigos prosentein 86.164 %, ja heistä hiukkasen jäi kouluratsastuksen kuningattareksi nimetty Saksan Isabell Werth jo 17-vuotiaalla tammalla Weihegold prosentein 85.921 %.

Dalera oli hyvin latautunut ja rento, niin kuin vain se voi olla. Vapaaohjelmassa se melkein teki virheen, oli nostamaisillaan väärän laukan, mutta korjasi sen salamannopeasti. Ja se teki kaiken täsmällisesti, halukkaasti, rennosti ja erinomaisen koottuna. Voitto oli juuri niin ylivoimainen ja ansaittu, kuin sen pitikin olla. hevosen ja ratsukon välisestä harmoniasta viisi seitsemästä tuomarista antoi täyden kympin.

Cathrine Dufour ja Vamos Amigos, taustalla Kyra Kyrklund
Cathrine Dufour ja Vamos Amigos, taustalla Kyra Kyrklund Kuva: Outi Räisänen

Dufourin hevonen oli myös erittäin energinen, mutta se ei vielä saanut hallittua energiaansa aivan samalla tyyneydellä, ja se myös heilui etuosastaan joissain liikkeissä melko tavalla. Mutta myös siitä paistoi halukkuus tehdä ja esiintyä.

Werthin Weihegold tuli mukaan viime finaalin voittajana. Myös se näytti iloiselta, mutta se ei ollut liikkeissään ja jäntevyydessään nuorempien veroinen, eikä se koskaan mikään varsinainen superliikkuja ole ollutkaan. Erityisesti rivi viitosia kootusta käynnistä laski eläkkeelle jäämässä olevan tamman pisteitä.

Luokassa neljännelle sijalle nousi Tanskan Carina Cassøe Krüth ratsullaan Heiline's Danciera.

Tulokset täällä.

Isabell Werth ja Weihegold, jonka jäähyväisseremoniat pidettiin luokan jälkeen.
Isabell Werth ja Weihegold, jonka jäähyväisseremoniat pidettiin luokan jälkeen. Kuva: Outi Räisänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi