Hevosurheilun kuukauden personal trainer Piia Pantsu-Jönsson patistaa kaikki ratsastajat maastoon
Piia Pantsu-Jönsson patistaa kaikki ratsastajat maastoon. Tässä hän itse on Badmintonin maastossa Ypäjä Karusolla.

Hevosurheilun kuukauden personal trainer Piia Pantsu-Jönsson patistaa kaikki ratsastajat maastoon

Hevosurheilun kuukauden personal trainer Piia Pantsu-Jönsson on todellinen monipuolisuusratsastaja.

  • Pantsu-Jönsson rummuttaa monipuolisuutta kaikkien hevosten valmennukseen.  Tarvitaan maastoilua! Hevosen tulee maastossakin liikkua oikein: tahdissa, selän läpi ja lavat liikkuvina. Muoto ei saa olla liian syvä, vaan huomio on takajalkojen toiminnassa ja nenä päästetään vähän eteen.
    ”Selkä liikkumaan ja self-carriage eli itsensä kantaminen ovat tärkeitä kaikilla ikäluokilla. Useinhan me kannetaan itse ne hevoset, ja vielä yhdellä kädellä”, Pantsu-Jönsson sanoo.
  • Kunnallisia maneeseja on toivottu. Niistä on puhuttu. Lähinnä vain puhuttu.  Ruotsissa niitä on vaikka kuinka paljon, mutta Suomessa vain 5 kappaletta. Kohta ehkä kuusi
  • Turpahihnat ja niiden kireys eläinlääkäri Mirjami Miettisen tarkastelussa. "Hevosurheilussa käytetään kommunikaationa negatiivista vahvistamista eli hevonen opetetaan myötäämään paineelle. Turpahihna aiheuttaa kuitenkin jatkuvaa painetta, joka ei vähene kun hevosen suu rentoutuu ja jos hevonen aukaisee suuta välttääkseen kuolaimen aiheuttamaa liiallista painetta tai yrittää haukotella, kireä turpahihna aiheuttaa paineen lisääntymisen turpaan eli toimii rangaistuksena hevoselle", Miettinen näkee.
  • Kuukauden FWB on tienraivaaja. Syntyi hyväksymättömästä oriista ja huippuluokan estetammasta. Ja myytiin USA:an. Siellä se elää tänäkin päivänä, uudella nimellään Sport. "Kaiken, mitä pyysin, se teki täydellisesti. Sen koko, asenne ja ratsastettavuus olivat kaikkea, mitä etsin. Rakastuin välittömästi!" kertoo hevosta Suomessa kokeilemassa käynyt Valerie Russell.
  • Runkolehden puolella puhutaan hevosen kilpailupäästä. Hevonen on hevonen, ja tietyt lainalaisuudet pätevät siihen nyt ja aina, oli se ravi- laukka- tai kouluradalla. Näin sanoo tiedemies Andrew McLean ja samaa sanovat Kyra Kyrklund ja Timo Nurmos.  Kannattaa ehdottomasti lukea tämä juttu!
  • Suomalaisissa esteympyröissä ei liian usein törmää aivan uusiin kasvoihin. Mutta joskus niinkin käy. Faris Al-Dhahi, 17, on kyllä melkoisen uusi kasvo. Suomalais-britti Al-Dhahi on ratsastanut vasta kaksi vuotta ja hyppää jo 130-esteitä. Hän on aloittanut melkoisella ryminällä, pompahti heti kansallisiin sennuluokkiin ja haluaa nyt osallistua suomalaiseen maajoukkuetoimintaan ikäluokkatason esteratsastuksessa. Juuri tällä hetkellä hän on Jordaniassa, matkalla tallille, ja lähettää videon automatkalta sinne.

Tuleehan sinulle jo perjantain Hevosurheilu?  Lehti, jossa on aina ratsastusliite ja paljon asiaa, joka hevosihmisen kannattaa lukea.

Jos ei tule, niin on mainio hetki korjata tämä puute niin kauan, kun lähes uskomaton 35 euron kestotilaushinta digilehteen on voimassa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi