Lapsiratsastajat EM-finaaliin – Kogelnig jatkaa nollilla, Illillä yksi rasite: "Harmittaa ihan sikana"
Hugo Kogelnig ja Vermont 2 eivät ole ottaneet yhtään virhepistettä koko EM-kisojen aikana.

Lapsiratsastajat EM-finaaliin – Kogelnig jatkaa nollilla, Illillä yksi rasite: "Harmittaa ihan sikana"

Hugo Kogelnig ja Jone Illi selvittivät tiensä esteratsastuksen EM-finaaliin. Molemmat kilpailevat lapsiratsastajissa. Aura Vasaman finaalirata ei onnistunut.

Lauantaina suomalaisratsukko teki puhdasta jälkeä Portugalin Vilamourassa, sillä sekä Kogelnigin Vermont 2 että Illin Eolita L pitivät kaikki puomit kannattimillaan kahdella kierroksella 130cm esteillä.

Kogelnig lähtee kuitenkin finaalipäivään täysin puhtaalla taululla jaetulta kärkitilalta, kun Illin rasitteena on ensimmäisestä luokasta ajan perusteella tullut yksi virhepiste. Illi on jaetulla kymmenennellä sijalla.

"Aika virhe harmittaa ihan sikana. Toivottavasti se ei tule vaikuttamaan dramaattisesti", Illi manaa.

Edellisistä kierroksista Illille jäi hyvä fiilis. "Rata oli mukana, tykkäsin todella paljon. Hevonen hyppää loistavasti."

Finaalipäivään Illillä on selkeä suunnitelma: "Yritän kaikkeni, kuten tähänkin saakka. Valitettavasti aikavirhe kulkee mukana."

Joukkuekaverinsa menoa Illi kehuu myös. "Jäin katsomaan Hugon radan. Se näytti todella hyvältä, hän ratsastaa erittäin siististi."

Junioreiden finaalissa lauantaina ratsastanut Aura Vasama sai Folindalla 25 virhepistettä. Yhteensä lahtelaisratsastajan virhepistemääräksi tuli 38.13.

Maajoukkuevalmentaja Ad van de Wetering on tyytyväinen näkemäänsä.

"Kilpailut ovat sujuneet aivan täydellisesti. Kaikki ratsukot ovat tehneet hyvää työtä, ja joukkuehenki on vahva. Jone on erittäin rento ja keskittynyt, hän ottaa ohjeet erittäin hyvin vastaan. Taitava ratsastaja. Niin on myös itselleni aiemmin tuntematon Hugo. Hän on rauhallinen ja viisas ratsastaja kisakentällä”, hän hehkuttaa Suomen Ratsastajainliiton tiedotteessa.

”Huomennakin tavoitteena ovat virheettömät suoritukset. Toivon, että he sijoittuvat viiden parhaan joukkoon”, kertoo van de Wetering loistavasta tavoitteesta.

Lapsiratsastajien finaali alkaa sunnuntaina kello 16 ja se hypätään samalla, 130cm tasolla kuin aiemmatkin luokat. Lapsiratsastajien joukkuekilpailun voitti tänään Belgia, hopealla Italia ja pronssilla Iso-Britannia.

Hevosurheilu ei tavoittanut Kogelnigia kertomaan tunnelmistaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi