Laura Airaksisen lausunnoissa epäselvyyksiä
Ravihevosten määrä Siittolanmäellä on vähentynyt.Kuva: Anu Leppänen

Laura Airaksisen lausunnoissa epäselvyyksiä

Hevosurheilun selvitysten mukaan Hevosopiston hallituksen puheenjohtajan Laura Airaksisen tiistaina sähköpostilla antamissa lausunnoissa on epäselvyyksiä, jopa epätotuuksia.

Hevosurheilun selvitysten mukaan Hevosopiston hallituksen puheenjohtajan Laura Airaksisen tiistaina antamissa lausunnoissa on epäselvyyksiä.

Airaksinen pyysi Hevosurheilulta kysymykset sähköpostilla tiistaina, ja hän vastasi niihin iltapäivällä. Kysymykset ja vastaukset julkaistiin hyvin kevyesti editoituina Hevosurheilun netissä keskiviikkona täällä.

Airaksisen mukaan hevosten määrä Hevosopiston ravitalleissa ei ole oleellisesti pienentynyt. Tämä ei ole totta.

Hevosopiston yhteistyökumppanina toimii ravivalmentaja Aripekka Pakkanen. Yhteistyö alkoi nelisen vuotta sitten, ja alku oli hulppea.

”Siinä oli parin vuoden jakso, jonka aikana hevosia oli 50 - 60 välillä. Sen jälkeen on ollut pienenemään päin”, Pakkanen kertoo.

Pakkasen omista hevosista 7 on siirtynyt hänen tyttärelleen Etta Pakkaselle Ylöjärvelle.

Viimeisin notkahdus on tuore, ja Pakkanen uskoo sen liittyvän vastikään tapahtuneeseen hintojen nousuun. Tämän vuoden alussa hevosia oli Pakkasen mukaan reilut 30, nyt niitä on hieman yli 20.

”Välillä tilanne oli aika hyvällä mallilla, mutta tilanne muuttui. On hevosten määrä selkeästi vähentynyt, mikä on käsitykseni mukaan uuden johdon ajatusten mukaista”, Aripekka Pakkanen sanoo.

Hänellä on sopimusta Hevosopiston kanssa vuoden 2022 loppuun, ja hän kertoo, että tämän vuoden aikana mietitään jatkoa.

Sanna Siltakorven ja Elmo Jankarin kanssa tehtyä sopimusta Airaksinen kommentoi, että kyseessä on päättymässä olevan sopimuksen uudistaminen.

Käytännössä yhteistyö on kuitenkin muuttumassa oleellisesti. Hevosurheilun tietojen mukaan vanhan johdon kanssa solmittu sopimus oli 1+2 vuotta, mutta Hevosopiston uusi johto päätti sopimuksen yhteen vuoteen.

Myös Airaksisen lausunto kiltatallitoiminnan jatkumisesta normaalisti vaikuttaa erikoiselta, koska alueella ei ole enää yhteistyöyrittäjiä ratsupuolelta ja myös ravihevosten määrä on laskenut.

Ratsuttaja Riikka Harjulalla ei ole tällä hetkellä yhteistyötä Hevosopiston kanssa, vaikka hänen hevosensa asuvatkin Hevosopistolta tallin vuokranneen yrittäjän karsinoissa. Harjula kertoo, että kun hän kahteen kertaan kyseli Hevosopistolta koulutussopimusoppilaita, joille hänellä on hyvät mahdollisuudet tarjota hyvä oppimispaikka, hänen kyselyihinsä ei vastattu lainkaan. Niinpä hän päätyi hakemaan harjoittelijoita avoimesti kaikista kouluista.

”Olen silti hyvin avoin ottamaan tarjoamaan omia palveluita Hevosopistolle, mikäli he haluavat minua käyttää”, hän lisää.

Vuosi sitten Henri Ruosteen ja Juulia Jyläksen kanssa tehdystä lajiasiantuntijuussopimuksesta Airaksinen totesi, että Hevosopiston osalta ei mitään kirjallisia tai sitovia sopimuksia ole tehtykään, vaan on käyty keskusteluja ja luonnosteltu alustavia suunnitelmia yhteistyöstä.

Mikko Luhtala työskenteli Hevosopistolla event managerina ja hän johti Valmennuskeskusta Pirkko Herdin sairasloman aikana viime vuoden alussa, ja hän oli yhteydessä Ruosteeseen ja Jyläkseen. Hän näkee asian eri tavalla kuin Airaksinen. Yhteistyön pääraameista oli sovittu, ja hän jätti Hevosopistolta lähtiessään jatkon Valmennuskeskuksen johdolle.

”Emme tietenkään olisi lähteneet tiedotteella ulos, jos ei olisi sovittu, että näin tehdään. Asia oli ok, ja Ruoste ja Jyläs olivat kuitanneet asian. Jos meillä ei olisi ollut sopimusta, asiasta ei olisi niin tiedotettu”, Luhtala sanoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi