Laura Sassilla kolmen voiton viikonloppu
Laura Sassin ratsastama Guru nappasi viikonloppuna kaksi ruusuketta. Kuva: Minna Schroderus

Laura Sassilla kolmen voiton viikonloppu

Äitiyslomalta palannut ratsastaja putsasi viikonloppuna palkintopöydän Ratsastuskeskus Lupiksessa.

Laura Sassin viikonlopun saldona oli kolme voittoa, yksi kullakin hevosella. Fierté Noiren (Fiance Noir – Royal Olymp) kanssa hän voitti lauantain helpon A:n (69,78 %), Gurun (Duendecillo P – Rothschild J) kanssa puolestaan PSG:n (67,34 %), jossa ohjelmana oli Nuorten ratsastajien esiohjelma. Sunnuntaina Don Delicious (Don Primero – Dolphin Street xx) ylsi PSG:n voittoon 66,47 prosentilla ja Guru oli samassa luokassa kolmas 65,07 prosentilla.

Hevosista Guru on Sassin oma, Fierté Noire osaomistama. Don Delicious on puolestaan pitkäaikaisen asiakkaan omistuksessa.

Sassilla oli takanaan pitkä kilpailutauko. Hän sai elokuussa vauvan, joten viime vuosi kului äitiyslomalla.

”Muutamissa seurakisoissa olen sen jälkeen startannut, mutta nämä olivat ensimmäiset oikeat kilpailut”, ratsastaja kertoo. ”Paluu kisakentille oli yllättävän hieno! Meni ihan yli odotusten.”

”Olin itse niin innoissani ja onnellinen, kun pääsin taas radalle, ja se varmaan tarttui hevosiinkin."

Sassi oli tyytyväinen hevosten tasaiseen suorittamiseen. Erityisesti kokenut 15-vuotias Don Delicious on herkästi kuumuvaa sorttia, jonka kanssa kieli on pidettävä keskellä suuta, jotta radasta selviää rikkeittä.

”Yritin vain pitää hevosen nahoissaan ja saada tehtävät rennosti läpi. Painetta ei kärsinyt pistää yhtään.”

Lopputuloksena oli siisti ja tarkasti ratsastettu rata. Tuomareilta tuli kehuja täsmällisyydestä, hyvästä muodosta ja tahdista. Lennokkuutta kaivattiin hieman lisää erityisesti raviin.

Viikonlopun tulokset täällä.

Don Delicious on Laura Sassin hevosista kokenein.
Don Delicious on Laura Sassin hevosista kokenein.Kuva: Ella Karjalainen

Opettajana työskentelevä Sassi on koulutukseltaan myös ratsastuksenohjaaja ja -valmentaja ja toimii sivutoimisesti hevosalan yrittäjänä . Omaa hevostaan Gurua hän treenaa päivittäin itse, Fierté Noirea ja Don Deliciousta puolestaan näiden omistajien ohella muutaman kerran viikossa.

”Gurun ja Don Deliciouksen kanssa olisi tavoitteena päästä tällä kaudella starttaamaan Small Touria, ainakin muutama osakilpailu. Kokemattomampi Fierté Noire saa kiertää lähikisoja ja hakea kisarutiinia, ja toivottavasti päästään etenemään sen kanssa vaativaan B:hen”, ratsastaja listaa kauden tavoitteitaan.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi