Noora Forstén ja Con Caya Leipzigissa.
Noora Forstén ja Con Caya Leipzigissa. Outi Räisänen

Leipzig: Forstén pääsi jatkoon - "mulla on hieno hevonen"

Vaikka Noora Forsténille tuli pudotus, kielto ja yliaikaa, hän ratsasti hyvän radan. Rata oli vain niin vaikea, että se karsi armottomasti ja aikavirheet tekivät loput. Puhtaita suorituksia saatiin perusradalla 7.

Noora Forstén ratsasti hyvän näköisesti aina vesiesteelle numero 7, jolle Con Caya otti kiellon.

Kielto tuli niin nopeasti ja viime hetkellä, että mitään ei ollut tehtävissä. Ratsukko teki voltin ja ylitti esteen.

Hyvän näköisesti hän ratsasti loppuradankin. Se sujui kaikkine vaikeuksineen aina viimeiselle esteelle numero 14, lankulle, jonka ylin osa tipahti takakavion keveästä hipaisusta Forsténilla niin kuin se putosi hyvin monella muullakin.

Kielto ja pudotus ovat yhteensä 7 virhepistettä, mutta uuden laskutavan mukaan kiellosta koituvat yliaikasekunnit koituvat hyvin kalliiksi. Jokainen sekunti yli maksimiajan maksaa kokonaisen yhden virhepisteen. Forsténille niitä tuli kuusi.

"Kielto ilman, että koko este hajoaa, jolloin kello sentään pysäytetään, on kyllä paha virhe nykyään. Tulee todella kalliiksi", Forstén tuumaili.

Kielto ilman, että koko este hajoaa, jolloin kello sentään pysäytetään, on kyllä paha virhe nykyään. Tulee todella kalliiksi
Noora Forstén uudesta aikavirheiden laskutavasta

Nyt häntä tietysti harmittaa, sillä niin paljon oli tarjolla, ja niin vähän tarvittiin, että sen menetti.

"Se vesieste oli jotenkin epäreilu, epäluontaisessa kulmassa", Forstén kertoo. Virhe lankkupystyllä oli kaiken edellä tapahtuneen summa. Forstén yritti pitää vauhtia loppuradan, sillä tajusi, että sekunnit kuluivat vilisemällä. "Ratsastin sen vikan linjan aika aggressiivisesti ja myös hevonen reagoi aika vahvasti, kun seiskalla olin vähän käyttänyt raippaa."

30 parasta jatkaa sunnuntain kolmannen ja viimeisen osakilpailun ensimmäiselle kierrokselle, jonka jälkeen 20 parasta starttaa toisella kierroksella. Forstén, 27., on mukana, jos päättää startata vielä sunnuntaina.

"Kerran täällä vain ollaan. Itse olisin kyllä menossa, jos hevonen tuntuu yhtä yhtä hyvältä kuin nyt, mutta kuten minun mottoni on, kysyn ensin valmentajalta. Sitten teen niin kuin hän päättää."

McLain Ward ja Contagious.
McLain Ward ja Contagious. Liz Gregg

Johtopaikan kisassa otti tuulennopea amerikkalainen, kokenut McLain Ward, jonka hevonen Contagious ei näytä siltä, että mitenkään pudottaisi puomin.

Ward sanoi ratsastaneensa uusinnassa loppujen lopuksi nopeammin kuin oli suunnitellut, ei tarkoituksella. "Se vaan meni niin", hän tuumasi. "Hevonen on luontaisesti nopea."

Kahden ensimmäisen osakilpailun sijoitukset lasketaan yhteen ja muunnetaan virhepisteiksi ennen kolmatta osakilpailua sunnuntaina.

Ward lähtee nollilta. Martin Fuchs pudotti The Sinnerillä ja pakitti viidellä virhepisteellä jaetulle sijalle 3. Kakkosena on Hollannin Harry Smolders (4 vp).

Harry "Peterin poika" Charles, 22, ja Jack "Michaelin poika" Whitaker vaanivat rankingissa jaetuilla sijoilla 3 ja 9. Kuten Peter sanoi, sunnuntaina ratsastetaan vasta voitosta. He ovat kumpikin ensimmäisessä finaalissaan.

Ei kaukana ole Jackin setäkään, John Whitaker, 66, joka kaikkien riemastukseksi ratsasti uusinnassa. Nero - kuten häntä kuvailtiin, ratsastaa jo 22. maailmancupin finaaliaan.

Kaikilla ei ollut onni matkassa. Ensimmäisenä perusradalle lähtenyt Abdullah Alsharbatly keskeytti. Hunter C vaikutti tahmealta hypyissään. Radan puolivälin paikkeilla ratsastaja huomasi jotakin olevan pahemmin pielessä. Hän keskeytti, hyppäsi satulasta ja talutti toista etujalkaansa ontuvan ruunan ulos radalta.

Tulokset

Noora Forstén ja Con Caya Leipzigissa.
Leipzig: Forsténille kolme sekuntia pudotuksesta
Noora Forstén ja Con Caya Leipzigissa.
Leipzig: Kuusi estettä riitti, sitten salille

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi