Leipzig: Kuusi estettä riitti, sitten salille
Kaikki hyvin keskiviikkona Leipzigissa. SRL Roland Thunholm

Leipzig: Kuusi estettä riitti, sitten salille

Noora Forstén hyppäsi Con Cayalla verryttelyluokassa, löysi hyvän kuntosalin ja meni penkkipunnertamaan.

Tamma palasi kisakarsinaansa lepäilemään. Forstén hyppäsi vähän myöhemmin kolmen tähden 140-avausluokassa kakkoshevosellaan Chubakkolla sijalle 24.

Con Caya meni latautumaan torstaita varten, jolloin maailmancupin finaalissa ryhdytään tositoimiin. Se menee myöhemmin keskiviikkopäivänä vielä hoitajansa Tom Wikströmin kanssa ulkoilemaan.

"Kaikki hyvin so far. Hyppäsin sillä kuusi estettä tänään warm up-luokassa, niin kuin Christian (Kukuk) neuvoi. Tamma hyppäsi hyvin sen viimeisen sarjaesteenkin, joten jätin ne jäljellä olevat kaksi estettä hyppäämättä", Forstén kertoo, kuntosalilta tavoitettuna, kesken penkkipunnerrusta.

Hän noudattaa suunnitelmaansa pysytellä sivummalla.

"Hauska sinänsä nähdä muiden maiden delegaatioita. Ruotsalaisetkin ovat lähettäneet joukkueenjohtajaa, psykologista valmentajaa, hierojaa, hevosenomistajaa ja eläinlääkäriä ja ties ketä, vaikkei heillä ole kuin kaksi ratsastajaa", Forstén mainitsee. Hän on kisapaikalla ypöyksin.

"Ad (van de Wetering, maajoukkuevalmentaja) soitti tänään ja juteltiin hänen kanssaan hetki. Ja onhan noi saksalaiset jollain lailla adoptoineet mut."

Joukkueenjohtaja tuntui hyödylliseltä siinä kohtaa, kun tuli kutsu mennä kuuntelemaan kisajärjestäjän briefingiä, tarkempia ohjeita.

"No, Marcus Ehning ja John Whitaker kertoi mulle, ettei siellä ollut mitään kauhean kiinnostavaa. Kerrottiin huomisen finaaliratsastajien ryhmäkuvan kellonaika."

Kuten nyt tiedetään, yksinolo sopii hänelle.

Aviomies Mikael Forsten aprikoi eilen Hevosurheilun jutussa, mennäkö katsomaan paikan päälle, vai ei. Noora Forstén kertoo, että mies jää näillä näkymin koti-Suomeen.

"Sanoin Mikolle, että jos haluat tulla mun aamupalaseuraksi, niin olisihan se kivaa, mutta sen aamiaisen jälkeen mä vältän kaikkia kontakteja koko loppupäivän."

Isot luokat ja vaikeat tehtävät vaativat täydellistä keskittymistä ja pysymistä suunnitelmassa.

"Ei täällä ole muillakaan perhettä ja lapsia mukana. Pitää muistaa, että urheilija on aina aika egoistinen, keskittyy suorituksen aikana itseensä, ei pysty hirveästi huomioimaan muita ihmisiä."

Ai niin, paljonko nousee penkistä?

"Tein tänään ihan vain 15 kilon käsipainoilla, mutta vastauksena kysymykseen, about 50 kiloa."

Lähtölistat päivittyvät tänne

Kaikki hyvin keskiviikkona Leipzigissa.
LEIPZIG: Noora Forstén välttelee kisapaikalla "hengaamista"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi