Maailmancup-kausi alkaa Noora Forsténin ja ConCayan kanssa
Maailmancupin kausi alkaa Forsténien kanssa.Kuva: Leena Alérini

Maailmancup-kausi alkaa Noora Forsténin ja ConCayan kanssa

Normaalisti tänään olisi pidetty Helsinki Horse Show'n viimeinen tiedotustilaisuus ennen itse tapahtumaa. 

HIHS muistutti tänään kutsuvierastilaisuudessa Helsingin Urheilustadionilla olemassaolostaan ja julkisti johtajansa Tom Gordinin suulla ensi vuoden ohjelmansa ja uudet kumppaninsa Pohjola Vakuutuksen ja Hööksin. Päivän urheilu-uutinen on kuitenkin se, että Noora Forstén ja ConCaya osallistuvat kauden ensimmäiseen osakilpailuun ensi viikonloppuna Oslossa.

Oslossa Forstén hyppää isointa linjaa ja osallistuu itse maailmancup-luokkaan. Ja koska Helsingin osakilpailua ei järjestetä, Forstén jatkaa kautta Oslon jälkeen näillä näkymin Veronassa, LaCorunassa ja Lontoossa.

"Mutta keskitytään nyt ensin tähän avauskilpailuun", Olympiastadionilla suunnitelmiaan avannut Forstén toppuutteli.  Forsténia luotsaa Oslossa saksalaisvalmentaja Christian Kukuk, joka hyppää kilpailussa itsekin.  Aviopuoliso Mikael ei lähde Osloon, vaan jää kotiin lasten kanssa.

Mikael Forstén, joka itse kymmenisen vuotta takaperin on voittanut maailmancupin osakilpailun ainoana suomalaisena, on sitä mieltä, että hänen puolisonsa on nyt valmis tämän tason koitokseen.

"Knokken kolmen tähden CSI-kisa, jossa Noora heinäkuussa hyppäsi, ei jäänyt vaikeustasossa oikeastaan ollenkaan. Ja nyt EM:ien täyteluokissa Noora oli hyvin kartalla myös. Suurin ero tulee siinä, että Oslon hallikisassa tila on niin  paljon pienempi, että kaikki tulee eteen paljon, paljon nopeammin", hän sanoo.  "Olen tosi iloinen siitä, että Noora hyppää maailmancupia, kun tiedän hänen olevan siihen kaikin puolin valmis!"

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi