Maailmancupin osakilpailusija heti ensi yrittämällä
Elämän ensimmäinen maailmancupin rata sekä ratsastajalle että hevoselle. Patrycja Filipowska

Maailmancupin osakilpailusija heti ensi yrittämällä

"Ihmeen helpolta se tuntui", sanoi onnellinen Jasmin Seppälä radasta Florijn W-hevosellaan.

Jasmin Seppälä ei kumarrellut kuvia ilmoittautuessaan Puolan kisamatkalla Florijn W:llä (Carthino Z - Heartbraker) sunnuntain CSI-W -pääluokkaan, 155 cm GP:hen.

Riskinotto Krakowassa kannatti, sillä sija 12 siitä tuli ja reilu tonni rahaakin. Maailmancupin pisteitä Seppälä arvelee, ettei saanut. "Ne menee niille, jotka sitä Keski-Euroopan liigaa vakituisesti hyppäävät."

Seppälä on tyytyväinen, tietenkin. "Täytyy sanoa, että tosi hyvä fiilis. Kun enhän minäkään ole tuollaista tasoa koskaan ennen mennyt eikä hevonenkaan. Yksi puomi tuli, mutta hyvä fiilis jäi. Se oli helpon tuntuinen se rata!"

Puomi tuli kolmoissarjan c-osalla. "Se oli pysty-pysty-kaksi askelta okserille, ja se okseri oli tosi sellainen iso ja leveä okseri, josta me otettiin sitten se takapuomi."

Kisassa oli iso määrä hollantilaisia, viisi plus yksi, jos Seppälä lasketaan mukaan. Luokan voitti Hollanin Jack Ansems hevosella Fliere Fluiter. Suomen kansalainen Seppälä tietysti on, mutta vaikuttanut Hollannissa jo 11 vuotta.

"Pistettiin tässä poikaystävän kanssa hommat yhteen vuosi sitten, sitä ennen ratsastin omaan laskuun ihmisille hevosia. Nyt meillä on omia hevosia pelkästään ja ihan myyntitallia pidetään. Enimmäkseen meillä on tosiaan nuoria hevosia, tälle tasolle ei hirveästi."

Poikaystävä, Sander Geerink, maailmancupratsastaja Peter Geerinkin poika, oli samassa luokassa, mutta joutui tällä kertaa tunnustamaan puolison paremmakseen. Geerink oli Global-hevosellaan sijalla 23.

Maailmancupin osakilpailun tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi