Maastoestetyypit tutuksi yleisölle kenttäklinikassa – Enska ja Jaska valloittivat yleisön, katso kuvagalleria
Edith Poikkeus ja Jaska-poni tekivät kaiken, mitä heiltä pyydettiin, vaikka kokemusta maastoesteistä tai messuyleisöstä ei ollut entuudestaan.Kuva: Henna Siponen

Maastoestetyypit tutuksi yleisölle kenttäklinikassa – Enska ja Jaska valloittivat yleisön, katso kuvagalleria

Hevoset-messut: Pauliina Swindellsin vetämässä kenttäratsastusklinikassa keskityttiin esittelemään yleisölle erilaisia maastoesteitä.

Ensimmäisessä lauantain Hevoset-messujen klinikoista pitäydyttiin perusasioiden äärellä, eli kouluratsastuksessa, vaikkakin Ville Vaurion silmien alla ratsasti kenttäratsastaja Mikko Moisala, mutta toisessa lähdettiin jo reilusti vauhdikkaammalle tielle.

Pauliina Swindellsin vetämässä kenttäratsastusklinikassa areenalle saapui neljä eri tasolla olevaa ratsukkoa, joiden avulla nähtiin, millaisia maastoesteitä ja maastoestetehtäviä lajissa voi tulla vastaan.

Linjat olivat suoria ja vinoja, ja estetyyppejä oli monen tyyppisiä nuolenkärjestä massiiviseen juna-esteeseen, joka seisoi keskellä areenaa.

Tehtäviä hypättiin niin apupuomien tuella kuin yksittäisinä, mutta lopuksi osa ratsukoista teki vaativia ja erittäinkin teknisiä linjoja.

Wilhelmiina Poikkeus ja Anna Lehto edustivat kokeneempaa ja pidemmälle ehtineitä ratsukoita, vaikkakin Poikkeuksen Lucas Stone on vasta 6 vuotta.

Se on Concretosta ja huippuemästä, kenttätamma Zinniasta (Robin Z), joka ei ole kenenkään muun, kuin Piia Pantsun Cynan tytär.

Meri Kahala on harrastanut 10-vuotiaalla Rosa-hevosellaan kenttäratsastusta vasta lyhyen tovin, ja ratsukolla on yhteistä matkaa takana muutaman kilpailun verran harrastetasolla.

Klinikan neljäs ratsukko oli kuitenkin se, joka varmasti valloitti yleisön sydämet. Poikkeuksen tytär, 8-vuotias Edith, eli lempinimeltään Enska, ratsasti 6-vuotiaalla irlantilaisponi Oatfield Zak Attackilla, eli Jaskalla.

"Jännitti aika paljon", kaksi kertaa maastoesteitä ennen messuesiintymistä hypännyt nuori ratsastaja kertoo.

Jaskalla on kaksikosta enemmän kokemusta, sillä poni on hypännyt Irlannissa nuorten ponien luokkia 80 senttimetrin korkeudelle. Laji on vienyt siis sekä äidin että tyttären mennessään, ja seuraavaksi Enskalla ja Jaskalla on edessään hallimaastoestekilpailut 60 sentin tasolla.

Äiti-Wilhelmiina sen sijaan suunnittelee Ruotsiin lähtöä kesäkuun alussa, koska Puolan reissu ei onnistunut hevosen sairastettua hevosten koronaviruksen ja saatuaan sen seurauksena tulehduksen.

"Kaudella on tarkoitus mennä avoimia helppoja ja nousta kahden tähden kv-tasolle."

Lehto ja Maurice The Dude (Canturano I – Robin Z) esittivät vaativimmat linjat. "Joutui ihan ratsastamaan. Oli kiva hypätä, nämä olivat kauden ensimmäiset maastoesteet."

Lehdon kilpailulliset tähtäimet tulevalle kaudelle ovat elokuun SM-kisat, ja mahdollisesti myös ulkomaan reissuja.

"Aloitetaan kahdesta tähdestä ja toivottavasti päätetään kausi kolmeen tähteen."

Katso kuvia klinikasta alla olevasta kuvagalleriasta. Kuvaa klikkaamalla saat sen suureksi.

Edith Poikkeus ja Jaska-poni tekivät kaiken, mitä heiltä pyydettiin, vaikka kokemusta maastoesteistä tai messuyleisöstä ei ollut entuudestaan.
"Säihkettä satulaan" – Ville Vaurion kouluratsastusklinikassa keskityttiin apuihin ja siihen, että hevonen odottaa

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi