Veera Manninen ja Sir Greg. (arkistokuva)
Veera Manninen ja Sir Greg. (arkistokuva) Kuva: Leena Alérini

Manninen ja Sir Greg loistivat ensimmäisessä pitkässä neljässä tähdessään Puolassa: 4. sija

Olympiajuna Pieksämäeltä Pariisiin puksuttaa aikataulussa, kun Veera Manninen ja Sir Greg saavuttivat tämän kauden päätavoitteen heti toukokuun alussa: kvaalin pitkästä neljästä tähdestä ensi vuoden EM-kilpailuihin.

Voittokin olisi ollut tarjolla ilman rataesteiden kakkosesteellä tullutta hipaisupuomia, sillä Manninen oli koulukokeessa neljäs, ja maaston jälkeen toisena. Harmitus puomista on kuitenkin erittäin pieni.

"Kyllä oli oikein hyvä kilpailu, ja saa olla oikein tyytyväinen hevoseen. Se palautui huippuhyvin ja teki hyvää työtä rataesteillä. Yli odotusten meni nytkin", Manninen sanoo.

Koulukoe oli hyvä ja tasainen. Maaasto oli nimensä mukaisesti pitkä. Siinä kun pitkässä kolmen tähden kilpailussa maastokoe kestää noin 8 minuuttia ja lyhyessä 4 tähden kilpailussa noin 6,5 minuuttia, nyt ihanneaika oli 10 minuuttia.

Tällä tasolla vasta kilpailuissa ratsastaja saa tiedon siitä, miten hevonen reagoi aiempaa pidempään matkaan, ja kuinka se palautuu ja kuinka se jaksaa seuraavana päivänä olla varovainen rataesteillä.

Sopotissa Sir Greg näytti olevansa hevonen näitä kilpailuita varten.

"Sain pidettyä rytmin, tehtävät sujui ja nyt oma silmäkin oli mukana, kun viime kilpailuissa oli vähän hakemista. Oli helppoa mennä", Manninen huokaa onnellisena.

Toki myös ratsastajalle maasto oli rankka.

"Kyllä sen huomasi viimeisillä minuuteilla, että ei ole ennen menty kevyessä istunnassa tällaista rataa. Mutta sitä tiesi, että hevonen tekee sen kovimman työn", Manninen kuittaa.

Nyt edessä on matka kotiin ja palautumisjakso hevosille.

"Ensi kesän EM:iin on nyt kvaali. Sitä kohti nyt ensin. Kyllä tämä kertoi tosi paljon ja näytti, että hevonen on ihan huikea", Manninen iloitsee.

Pitkän 4 tähden tulokset Sopotista täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi