Marko Björs rytinällä ulos kaapista
Marko Björs kävi ratsastamassa ohjelman kuvauksissa.Kuva: Marko Björs

Marko Björs rytinällä ulos kaapista

Kouluratsastusvalmentaja Marko Björs esiintyy keväällä parinhakuohjelmassa valitsemassa kumppania 10 miehen joukosta.

Ohjelmaa Marko Björs – Rakkauden seikkailu esitetään kanavilla TV5 ja discovery+ keskiviikkoisin 23. maaliskuuta alkaen.

Björs kertoi asiasta Instagramissaan.

Päivityksessään Björs kertoo, että häntä pyydettiin tasan vuosi sitten mukaan tv-ohjelman päähenkilöksi, ja hän harkitsi asiaa pitkään, puoli vuotta.

"Mietin miksi lähtisin ja mitä jäisi käteen. Olen aina patistanut ihmisiä epämukavuusalueelle, olemaan rohkeita ja heittäytymään. Olenko koskaan itse tehnyt niin? En. Nyt tein ja en kadu", 52-vuotias Björs kertoo.

"Olen ylpeä tiestä, jonka valitsin. Enää ikinä en tahdo elää jarru päällä, varjoissa, väistellen. Oloni on vapautunut, iloinen ja kevyt. Kokemuksesta voin sanoa, ettei koskaan ole liian myöhäistä olla rohkea."

Ma Naiset -lehden haastattelussa täällä Björs kertoo, että hän ei ole ole koskaan aiemmin julkisesti myöntänyt olevansa homo.

Tätä on ihmeteltykin, koska ratsastuspiirit ovat olleet jo vuosikymmenien ajan pääosin hyvin sallivia sukupuolisille vähemmistöille.

"Koko aikuisikäni olen elänyt, kuten olen halunnut, mutta varsinaisesti en ole ikinä tullut kaapista. Tiesin, että mukaan lähteminen tällaiseen ohjelmaan lopettaisi jossittelut kertaheitolla", Björs sanoo Me Naiset -lehdessä.

Björs on julkisuuden henkilö, mutta ratsastuspiireissä hän on täysi ammattilainen ja muun muassa junioreiden ja nuorten ratsastajien maajoukkuevalmentaja. Hän harmittelee, että ei voi vielä tässä vaiheessa kommentoida asiasta enempää Hevosurheilulle.

"En saa kommentoida ennen 15. päivä pressiä. Sen voin sanoa, että aloitin ratsastuksen uudestaan kuvauksissa Afrikassa kuuden vuoden tauon jälkeen. Poolohevosillla", hän paljastaa hymiöiden kanssa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi