Matkaratsastaja Linda Lampinen ylsi toiseksi 120 kilometrin debyytissään
Linda Lampisen ratsastama La Esperanza on perheen oma kasvatti.Kuva: Miia Lahtinen

Matkaratsastaja Linda Lampinen ylsi toiseksi 120 kilometrin debyytissään

15-vuotias ratsastaja kehui hevosensa olleen parempi kuin koskaan.

Nuorten ja junioreiden 2 tähden 120 kilometrin kilpailu käytiin Växjössä Ruotsissa. Luokan voitti norjalainen Malene Bergersen Bakken keskinopeudella 15,23 kilometriä tunnissa. Linda Lampinen ratsasti La Esperanzalla hopealle 14,75 km/h keskinopeudella.

La Esperanza sai ratsastajaltaan suorituksesta täydet pisteet. Harjoituskausi, johon kuului paljon laukka- ja kestävyystreeniä sekä kouluratsastusta, oli sujunut hyvin ja tamma jaksoi matkan hyvävoimaisena.

”Se oli paras, mitä se on kisoissa ikinä ollut”, Lampinen hehkuttaa.

Kilpailun jälkeisenä maanantaina hevonen on jo palautunut koitoksesta hyvin ja on Lampisen mukaan rento ja iloinen. Ratsastajaa pitkä matka painaa vielä hieman.

”Olen palautunut ihan hyvin, olo ei ole huono. Jalat on vähän jähmeät, mutta se on ihan normaalia.”

Kauden tavoitteena Lampisella on startata ainakin jossakin toisessa 2 tähden kilpailussa sekä SM-kilpailuissa. Matkaratsastuksen ohella Lampinen treenaa ja kilpailee yhä myös kenttäratsastuksessa.

Muista suomalaisista Nea Mickelsson ja Tersox kilpailivat Växjössä avoimessa 2 tähden 120 kilometrin luokassa, Minna Kostiainen ja Pryncess by Jhamila puolestaan avoimessa yhden tähden 100 kilometrin luokassa. Tulokset täällä.

Tekstiä muokattu 27.4.2022 klo 18.30. Korjattu muita suomalaisratsastajia koskevaa kappaletta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi