Molemmat FWB-kenttäratsut maaliin nuorten hevosten MM-kilpailuissa Ranskassa
Kirsi Oksanen ja sammakkoeste.

Molemmat FWB-kenttäratsut maaliin nuorten hevosten MM-kilpailuissa Ranskassa

"Se oli tosi hieno kokemus! Maastossa oli 30 000 ihmistä katsomassa, enemmän kuin Iisalmessa löytyy asukkaita!" 7-vuotiaalla tamma Thunder of Love kilpaillut Kirsi Oksanen sanoo.

Iisalmessa asuu itseasiassa vain noin 21 000 ihmistä, joten ei ihme, että pohjoissavolaisilla oli ihmettelemistä Ranskassa Le Lion d’Angers'issa.

"Jäätävän hieno paikka ja ihan mielettömän hienot kilpailut. Tällainen määrä upeita hevosia ja ammattimaista tekemistä. Lähdimme tänne ihan sen takia, että emme ole ennen näissä käyneet, ja olimme kuulleet, että tämä on hieno kisa. Kun meidän molempien hevoset saivat kvaalit, päätimme katkaista syksyn ja lähteä kokemaan tällainen elämys. Ja tämä on ollut joka euron väärti", Oksanen kertoo.

Hän kilpaili kolmen tähden tasoa 7-vuotiaalla tammalla Thunder Of Love (Stenograph - Concorde), jonka ovat kasvattaneet Ira-Maarit Hyttinen ja Tero Moilanen. Ratsukko oli 37./58.

Koulusta tuli pisteet 33.6, maasto meni ilman estevirheitä mutta 24 aikavirheellä ja rataesteiltä tuli kaksi puomia ja 4.4 aikavirhettä.

Paavo Huttunen ratsasti 6-vuotiaalla Conbasolla (Concreto - Sofix), jonka ovat kasvattaneet Arja ja Noora Matilainen. Koulusta ratsukko sai 39.4 virhepistettä, maastossa tuli kaksi kieltoa ja siksi tietenkin paljon yliaikaa ja esteiltä tuli estevirheetön suoritus, mutta yliaikaa. Ratsukko oli 42. eli viimeinen hyväksytyn tuloksen saanut.

"Minun hevoseni teki kaikkensa. Koulu oli sitä tasoa, mitä kotona. Voimaa vaan lisää, niin se on siellä tarkempi ja näyttävämpi. Sillä on mukavaa olla kouluradalla. Maasto oli topakka kolmen tähden rata, ja hommia sai tehdä. Hevonen hyppäsi hyvin kaikki esteet, ja aikaa tuli minun ihmetellessä ja haahuillessa. Myös rataesteiden kaksi puomia saa laittaa meikäläisen kontolle", Oksanen summaa.

Conbaso ei päässyt tekemään viimeistelyjä normaalisti pienen kengityshuolen takia, ja Oksasen mukaan se näkyi koulukokeessa. Hevonen on aiemman omistajansa Kristiina Purdyn kanssa pärjännyt hyvinkin kouluradoilla, mutta sittemmin se tuli Oksaselle tapakouluun.

"Kyllä tämä kenttä on sen laji, se niin tykkää hypätä. Sen pitää päästä välillä tuulettumaan. Se sopi paremmin Paavolle, ja lunastimme sen meille", Oksanen kertoo.

Ranskassa tuli maastossa kaksi kieltoa, sillä hevonen on kentässä melko kokematon, sillä oikeat kenttäkilpailut se aloitti vasta tällä kaudella. Rataesteet menivät ilman puomeja.

Oksanen kertoo, että kenttähevoskasvatus Suomessa vaikuttaa olevan hyvässä nousussa, mutta molemmat heidän hevosensa on jalostettu estehevosiksi, eikä niissä ole erityisen korkea täysveriprosentti, mitä kenttään halutaan.

"Mutta molemmat ovat hyviä hevosia tähän touhuun. Ja olisi niistä moneen muuhunkin touhuun", Oksanen sanoo tyytyväisenä.

6-vuotiaiden luokan voitti Anna Lena Schaaf oldenburg springpferd -rekisteriin merkityllä tammalla Lagona 4 (Lavagnon - Cartani) ja 7-vuotiaiden luokan Kevin McNab holsteintammalla Cute Girl (Coventry - Clearway).

6-vuotiaiden tulokset täällä, 7-vuotiaiden tulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi