Muistelmia ja nykypäivää
Kirsi Lönnmark, Ibera NLD ja sen varsa Lipsum Möet.Kuva: Marko Ikonen

Muistelmia ja nykypäivää

Hevosurheilu kuljettaa ihmisiä vuosikymmenestä toiseen. Sekä laji, että lehti.

Tämän viikon Ratsastuksessa tapaamme tulevan viikonlopun kentän SM-kilpailuiden ratamestarin Simo Leppäsen, joka on ollut pitkään oleellinen osa suomalaista kenttäkilpailua. Itse hän ei enää ratsasta, eikä niitä aikoja kaipaakaan. Ja myönnetään, että ei hän ihan hirveästi kaivannut haastattelun tekemistäkään.

Leppänen tunnetaan hyvin suorasanaisena persoonana. "Simppa on Simppa", häntä luonnehditaan. Nyt hän sanoo, että hän ei enää ole sellainen. Ei se kannata.

"Tää yhteiskunta on mennyt niin ihme vastakkainasetteluksi. Joko sä olet vihervassari tai natsi, välimuotoa ei ole", Leppänen puuskahtaa.

Toinen iso juttu lehdessä on kuukauden FWB, Lipsum Möet, poika suurimerkityksisen emänsä Iberan kavionjäljissä. Kirsi Lönnmarkin kertoma hengästyttävä tositarina alkaa Sanna Backlundin ensimmäisestä valmennettavasta, käy Ateenan olympiakentällä ja palaa aikuiseksi kasvaneeseen sukkajalkavarsaan, joka sai lempinimensä Matti Nykäseltä.

Uutispuolella mietitään kenttä-SM:iä ja tietenkin Mikael Forsténin maanantaista ilmoitusta siitä, että hän ei hae jatkokautta SRL:n puheenjohtajana.

Lisäksi pääsemme kuulemaan vauvaa odottavan Anna-Julia Kontion ajatuksia uuden edessä.

Suomenratsuista jatketaan enemmän ensi viikolla, mutta tänä perjantaina viivähdetään hetki R.T .Kajauksen, alkuviikosta ikivihreille laitumille siirtyneen kenttäoriin muistoissa.

Myös runkolehden puolella kiinnostavaa asiaa mm. heinästä ja suomenhevosen geenilinjoista.

Jos et tilaa, niin tilaa! Täältä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi