Olympiaratsastaja Mikaela Fabricius-Bjerre sairastui vakavasti
Mikaela Fabricius-Bjerre oli viime kesänä luotsaamassa valmennettaviaan Ypäjän PM-kisoissa. Leena Alérini

Olympiaratsastaja Mikaela Fabricius-Bjerre sairastui vakavasti

"Ennuste ei ole hyvä, mutta taistelutahto on kova", toisesta leikkauksesta lyhyen ajan sisällä toipuva kouluratsastaja kertoo.
Valmentaja ja valmennettava,  Anna Tallberg.
Valmentaja ja valmennettava, Anna Tallberg.Kuva: Henna Siponen.

"Asiat ovat huonosti. Olen saanut aivosyövän", Mikaela Fabricius-Bjerre kertoi maanantaina autosta tavoitettuna, miehensä Poulin ajaessa autoa.

Fabricius-Bjerre kertoo asian toteavaan sävyyn, itselleen ominaiseen asiatyyliin. "Ei tässä liirumlaarumit nyt auta."

Fabricius-Bjerrelle tehtiin toinen leikkaus 9 päivää sitten. Ensimmäinen leikkaus oli tammikuun alussa.

Hän oli ensimmäisen leikkauksen jälkeen palaamassa satulaan ja ilmoittautui Dam's Duchessilla Herningin viimeviikonloppuisiin CDI-kisoihin, mutta joutui vetäytymään kilpailuista toisen leikkauksen jälkeen. "Nyt on oltava kaksi viikkoa rauhassa."

"Tämän takia olemme myös päättäneet myydä tuon vanhemman hevosen, ja itse asiassa se on käytännössä jo myyty, se on käynyt läpi eläinlääkärintarkastuksen jo", Fabricius-Bjerre kertoo.

"Meillä on niin paljon hevosia, parikymmentä, että on katsottava mitä niistä pidetään ja missä niitä pidetään."

Leikkaukset ovat menneet hyvin, hän kertoo. "Totta kai olen uuvuksissa, ja näkökyky on kärsinyt, mutta olosuhteisiin nähden voin mielestäni hyvin."

Hän kertoo odottelevansa uutta leikkauksenjälkeistä hoitosuunnitelmaa. Fabricius-Bjerre sanoo ennusteen olevan huono. "Mutta olen päättänyt tehdä ennusteeseen poikkeuksen. Kaikki minun fyysiset ja psyykkiset voimat käytetään nyt siihen."

Fabricius-Bjerre, 52, huomasi oireet marraskuun lopulla lähdettyään hakemaan autolla koiraa eläinlääkäriltä. Istahdettuaan rattiin hän huomasi ettei saanut selkoa kojetaulun nappuloista. Tilanne korjautui joissakin minuuteissa, ja hän kävi hakemassa koiran. Ratsastaessaan samana päivänä Aqua Marinia ja yhtä nuorempaa hevosta, hän sai palautteen hevosilta.

"Aqua Marin oli ikään kuin herrasmiesmäisesti varpaillaan, mutta se nuorempi hevonen ei selvästi tunnistanut antamiani apuja. Ajattelin ensin, että ehkä en ollut syönyt tai juonut kunnolla, mutta oma kroppa tuntui kuitenkin sen verran oudolta, että päätin mennä käymään lääkärissä ja sieltä se diagnoosi tuli."

Fabricius-Bjerre on palkannut kotiin apua. Hevosia ratsastaa tuttu oppilas, tanskalainen Camilla Plough Larsen, joka ratsasti aikoinaan Königs Kronosta. "Ainakin toistaiseksi, hänen avullaan, pidetään nämä minun kaksi muuta GP-hevostani Aqua Marin ja Zo Famous tässä."

Suomalaiset valmennettavat jatkavat Kokkedalissa, Mea Packalén, Jenni Kinnunen ja Eerika Hakala.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi