Onni onnettomuudessa - Anna-Julia Kontion uusi Lopez paikkasi Jay Jayta Zangersheidessa
Anna-Julia Kontio on viettänyt esteratsastuspääsiäistä Zangersheidessa.Kuva: Miia Lahtinen

Onni onnettomuudessa - Anna-Julia Kontion uusi Lopez paikkasi Jay Jayta Zangersheidessa

"Joskus vähän ikävästä asiasta voi seurata tosi hyvä asia", Kontio tuumasi, viitaten Jay Jayn takajalkaansa saamaan pieneen kolaukseen, jonka takia Lopez joutui aiemmin suunniteltua ripeämmin suurempiin saappaisiin.

Hän tarkoitti sitä, että jos Jos Jay Jay van d Mottelhoeve (Faldiano -Thunder Van De Zuuthoeve) olisi ollut kehissä, ei hän olisi vielä tässä vaiheessa ilmoittanut 11-vuotiasta kakkoshevostaan Lopez Vd Oude Heihoefia (Cardento- Casandos) kolmen tähden kisassa 150-luokkiin.

Jay Jaylla havaittiin viime viikolla pieni verenpurkauma toisessa takajalassa. "Enemmänkin mustelma. Se on voinut saada sen vaikka karsinassa. Ei ole mitään vakavaa, mutta niin tai näin, se on vähän aikaa poissa urheilusta, varmaan ensi viikon vielä", Kontio kertoi.

Tilanne kannusti muuttamaan suunnitelmat. Hän hyppäsi Lopezilla 66 ratsukon 150-luokan perjantaina ja 56 ratsukon 150-luokan lauantaina. Ja se oli hyvä veto, sillä molempina päivinä tuli sijoitus. Ei kärkipään sijoitus, sillä kummallakin kerralla oli yksi aikavirhe, mutta sijoitus kuitenkin.

"Aikavirhe tuli siitä, etten halunnut tässä vaiheessa lähteä ahnehtimaan, vaan pikemminkin, että hevonen saa uudesta aluevaltauksesta mahdollisimman mukavan kokemuksen. Aikaratsastuksen hetki tulee sitten myöhemmin", Kontio kertoi.

Kontiolla on nyt kaksi ykköshevosta, sillä Lopez kiitti luottamuksesta ja hyppäsi elämänsä isoimman radan mallikelpoisesti.

Hän oli tyytyväinen siihen, mihin tilanne kääntyi.

"Joskus ikävästä asiasta voi tulla jotain positiivista, niin kuin kävi nyt viikonloppuna. En olisi ikinä hypännyt 150-luokkaa Lopezilla jos mukana olisi ollut Jay Jay. Se oli niin hyvä kuin olla voi, ihan super. Sen olen tietysti tiennyt, että kyllä sillä hyppyä riittää, mutta se otti kilpahevosena ison harppauksen. Lopezhan on iso hevonen ja hyvin herkkä."

Kontio perheineen käy kisapaikalla päiväseltään. He ajoivat juuri lauantailta kotiinsa ja olivat ryhtymässä purkamaan hevosia autosta.

"Meiltä on vain noin 40 minuutin ajomatka."

Huomenna takaisin Zangersheideen. Lopez jää kotiin, se on tehnyt yhdelle viikonlopulle jo kylliksi. Kontio ottaa sunnuntaille nuoria hevosia.

"Ja Jens hyppää tietenkin GP:n Faldianolla."

Pääsiäisen vietot ovat jääneet kisaamisen jalkoihin.

"Tänään käytiin ostamassa kakku, mutta ei me huomennakaan hirveästi ehditä pääsiäistä juhlia. Maanantaina sitten."

Lauantain 150-luokan tulokset täällä (14-56)

Perjantain 150-luokan tulokset täällä (17-66)

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi