Oripäivät: Kuusi suomenhevosta estekokeessa
Turkan Touko ja Liisa Sassi-Päkkilä. Leena Alerini

Oripäivät: Kuusi suomenhevosta estekokeessa

Jyvät alkoivat jo karsiutua akanoista radalla, joka lopussa nousi korkeimmillaan noin metriin.

Turkan Veikka aloitti Liisa Sassi-Päkkilän satulan alla suomenhevosten estekokeen, jossa oli viisi estettä, joista yksi oli kaksoissarja.

Estetuomari Raija Jensen luki arvostelut. Oriista todettiin, että sen tekniikka esteillä oli hyvä takaa, mutta edestä usein hieman avoin, ponnistus voimakas, hyvä kapasiteetti ja laukka hyvä ja energinen, hevonen laukkasi kaarteessa mainiossa tasapainossa. Hevosella on hyvä asenne tehtäviin, ja se on hyvin valmisteltu ja esitetty.

Rodrik ja Iina Purontakanen.
Rodrik ja Iina Purontakanen. Leena Alerini

Valon Oliver ja Mira Mahosenaho. Hevosella on kohtalainen takajalkojen tekniikka. Säkä saisi nousta korkeammalle ja se, että se ei niin tehnyt, vaikutti etujalkatekniikkaan. Olisi saanut korjata virheensä paremmin. Laukka riittävän pitkä. Hyvä eteenpäinpyrkimys. Kaarteissa olisi voinut olla paremmassa tasapainossa. Kohtalainen kapasiteetti. Hyvä yhteistyöhalu, mutta hieman välinpitämätön esteiden suhteen.

Valon Oliver.
Valon Oliver.Leena Alerini

Marja Tetri-Rantanen esitti jyhkeän Taikatumman. Hevosen etujalkojen tekniikka on melko hyvä, mutta takajalkoja se "kipristi alleen". Ponnistus kaipaa voimaa ja terävyyttä, mutta se korjasi hyvin. Laukka on riittävän pitkää, mutta tasapaino saisi olla parempi, sillä jonkin verran ristilaukkaa nähtiin. Kohtalainen kapasiteetti. Vaikutti yhteistyöhaluiselta, rohkealta ja yritteliäältä. Hevonen oli hyvin esitetty.

Taikatumma.
Taikatumma. Leena Alerini

Rodrikia ratsasti Iina Purontakanen. Kouluratojen ratsastaja Laura Porthan istui katsomossa jännittämässä. "Kamalinta on istua täällä", hän puuskahti.

Tällä hevosella oli tuomareiden silmään melko hyvä jalkatekniikka, mutta selän käyttö oli puutteellista ja se johtikin pudotuksiin. Laukka on hyvä, vaikka siinä on ajoittain pieni nelitahtinen piirre. Kohtalainen kapasiteetti. Rohkea, yritteliäs, yhteistyöhaluinen, mutta asenne puomeja kohtaan hieman välinpitämätön.

Rauhalan Teodorin esitti esteillä Antti Kuosmanen. Ratsukko kompuroi yhden hypyn alastulossa niin, että oli kaatua.

Hevosen tekniikka on tyydyttävä, mutta tuomariston mukaan on vakava asia, että ponnistus suuntautui yleensä oikealle, mikä johti siihen, että hevonen laskeutui hypystä raskaasti ja epätasapainossa ja olikin yhden esteen jälkeen lähes "mukkelis makkelis", kuten Jensen muotoili. Laukka on raskasta. Kohtalainen kapasiteetti. Yritteliäs ja yhteistyöhaluinen, mutta vino. Saisi korjata paremmin.

Turkan Toukon esitti Liisa Sassi-Päkkilä. Hyppyhevosen oloisella ja kevytrakenteisella Toukolla on melko hyvä jalkatekniikka. Sillä havaittiin hieman epäsymmetriset etujalat ja eteenpäin suuntautuva hyppy. Laukassa on hyvä rytmi, laukka oli kevyttä, tasapainoista. Hevosella on melko hyvä kapasiteetti. Hevosesta todettiin, että se on erittäin yhteistyöhaluinen ja kuuliainen, miellyttävä, hyvin esitetty ja ratsastettu.

Sunnuntaina suomenoriit suorittavat ennen palkitsemisia askellajikokeen ja testiratsastuksen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi