Paha päätös Forsténin kisaviikonlopulle - "kyllä mä tiedän mikä on name of the game"
Noora Forstén ja Con Caya.Kuva: Roosa Lindholm

Paha päätös Forsténin kisaviikonlopulle - "kyllä mä tiedän mikä on name of the game"

Noora Forstén hyppäsi neljällä hevosella Peelbergenin kahdessä tähdessä. Perjantai-illan 145-rankingluokka Con Cayalla meni huonoiten, kisat päättyivät siihen, ja nyt on elettävä pettymyksen tunteen kanssa seuraavat viikot.

"Saako kiroilla?" Noora Forsten kommentoi perjantain 145 GP-luokkasuoritustaan Kronenbergin Peelbergenissä. "Oli tämä sen verran paha päätös tälle kisamatkalle."

Kisat päättyivät jo tänään, perjantaina, Hollannin kansallisen juhlaviikonlopun takia. Päätösluokan ja 6375 euron ykköspalkinnon voitti Ranskan Edward Levy Rebeca LS:llä.

Forstén ratsasti hyvän näköisesti aina radan loppupuolen pystyesteelle, johon tamma pysähtyi. Ratsukko teki voltin, yhden pudotuksen, mutta jatkoi loppuun asti. Virhe- ja etenkin yliaikapisteitä kertyi 19, jolla oli tyytyminen häntäpään sijaan.

Kuten Forstén kertoo, nämä kahden tähden kisat ovat täynnä "tälle tasolle oikeasti aivan liian hyviä ratsastajia", mikä jättää ratamestarille vain yhden mahdollisuuden saada eroja aikaiseksi. Ajan. Aika oli laskettu niin tiukaksi, että Forsténin mukaan oli kuin olisi aikaluokassa ratsastanut.

"Mutta kyllä mä tiedän mikä on name of the game. Tuloksesta en voi syyttää mitään muuta, kuin omaa huonoa ratsastustani."

Omasta mielestään hän oli ruosteessa ja ratsasti huonosti. "Kolmoissarjan jälkeen olisi viimeistään pitänyt tajuta rauhoittaa tilanne, eikä antaa Cayan jatkaa juoksemistaan tuolla lailla. Ja lisäksi annoin sen vielä heittäytyä oikealle, mikä on Cayan tyyppivirhe. Se pysähtyminen oli ihan looginen seuraus", hän moitti.

Maajoukkuevalmentaja Ad van de Wetering oli kisoissa mukana joka päivä, katsoi ja kommentoi näkemänsä, ja oli tyytyväinen siihen, mitä näki.

"GP:stä Ad tuossa juuri sanoi, että sääli, kun muuten kaikki on mennyt hyvin."

"Ja onhan tämä kieltämättä aika julmaa joutua nyt odottamaan kolme viikkoa seuraaviin kisoihin ja näkemään omasta ratsastuksestaan painajaisia joka yö."

Forsténin kisat alkoivat pikemminkin hyvin keskiviikkona, jolloin hypättiin jo karsinta 145-GP:hen. Forstén oli 70 lähtijän luokassa Con Cayalla yhdeksäs. "Samanlainen luokka se oli kuin tämä perjantainkin, mutta ei se juuri nyt paljon lohduta."

Chubakko hyppäsi 140-tasoa puhtaasti ja sijoittui torstaina (20/89) ja perjantaina (11/67). Nabab's Atlanto ja Londino kilpailivat 130-135-luokissa, myös sijoittuen.

"Kaikki muu oli jees paitsi tämä perjantain viimeinen luokka", Forstén päätti.

145 GP:n tulokset

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi