Paras mahdollinen aloitus Kontiolle ja vielä kokemattomalle Jay Jaylle La Corunan viidessä tähdessä
La Corunassa kaikki valmista sunnuntaille, jolloin ratsastetaan maailmancupin osakilpailu. Kuva: Leena Alérini

Paras mahdollinen aloitus Kontiolle ja vielä kokemattomalle Jay Jaylle La Corunan viidessä tähdessä

"Kaikki säädöt ovat löytyneet, kaikki toimii, kaikki vaikuttaa hyvältä. Sunnuntaina katsotaan, mitä on edessä", kertoo tyytyväinen Anna-Julia Kontio Jay Jay van de Mottelhoeven elämän ensimmäisestä viiden tähden radasta, joka meni nollilla.

Anna-Julia Kontio ja Jay Jay van de Mottelhoeve hyppäsivät juuri uransa ensimmäisen yhteisen 5 tähden radan. Se oli La Corunan maailmancup-viikonlopun 155-luokka, joka ratsastettiin viimeisenä perjantai-iltana.

Ratsukko selvitti sen virheittä, suhteellisen rauhalliseen aikaan. 40 ratsukon luokka oli illalla klo 23 vasta puolivälissä, mutta Kontio tulee puhtaalla suorituksellaan sijoittumaan todennäköisesti paremmalle puolikkaalle. Se riittää tässä vaiheessa mainiosti. Hän toteaa, että Jay Jaylla "voi ratsastaa aikaa hyvinkin jos haluaa". "Mutta kun tämä oli eka kerta tällä tasolla, halusin ensisijaisesti tasaisen suorituksen."

Rata oli prikuulleen etukäteistaktiikan mukainen ja jätti hevoselle hyvän mielen. "Mentiin hyvässä rytmissä, hevonen oli selvästi ihan omalla tasollaan. Jos tämä nyt ylipäätään voi helpolta tuntua, niin tämän päivän rata tuntui sellaiselta. Olen tosi tyytyväinen", Kontio kertoo tyytyväisenä.

Alleajo on nyt suoritettu. Lauantaina on välipäivä ja seuraavaksi Jay Jay satuloidaan sunnuntain maailmancupin osakilpailuun, jossa puomit ovat vielä piirun verran korkeammalla ja tekniset vaatimukset tapissa.

"Kaikki säädöt ovat löytyneet, ja hevonen toimii, kaikki vaikuttaa tosi hyvältä. Sunnuntaina katsotaan mitä tulee eteen!"

"Hyvällä mielellä kohti sunnuntaita."

155-luokan tulokset päivittyvät tänne

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi