Pia Reitti ja Supremo kilpailivat viimeksi Ypäjän hallimestaruuksissa huhtikuun lopussa.
Pia Reitti ja Supremo kilpailivat viimeksi Ypäjän hallimestaruuksissa huhtikuun lopussa.Kuva: Leena Alerini

Pia Reitti jättää kansainväliset kisakentät – mutta vain hetkeksi

On aika ottaa aikaa itselleen, toteaa pararatsastaja, mutta lisää samaan hengenvetoon, että Pariisi 2024 on edelleen tiukasti tähtäimessä.

Paralympiaedustaja Pia Reitti ilmoitti yllättäen perjantaina jättävänsä kilpailukautensa kesken kansainvälisten starttien osalta. Hevosurheilulle Reitti kertoo, että syyt ovat henkilökohtaisia, ja nyt on hyvä aika ottaa hetki rauhallisemmin.

”Pariisi 2024 on edelleen suunnitelmissa, ja panostan ensi vuoteen enemmän, kun kvaalikilpailut sinne alkavat.

Pararatsastuksessa on meneillään vähän kuin välivuosi, sillä kvaalien metsästys vuoden 2024 Pariisin paralympialaisia varten alkaa vasta ensi kaudella.

”Omassa elämässä on ollut rankka syksy ja talvi ja koko ajan on menty täysillä. Juuri tänään tuli Facebookin muistoissa esille se, että neljä vuotta sitten lähdin ensimmäisiin kv-kisoihin. Tässä on nyt neljä vuotta kierretty aika haipakkaa.”

Sepolle löytyi ratsastaja läheltä

Reitti vakuuttaa, että hän ei ole hylkäämässä kilpauraansa, treenitkin jatkuvat liki normaalisti. Ainoastaan Reitin ykköshevonen, Supremo, siirtyy toisen pararatsastajan ratsuksi.

Laura Kangasniemen oma hevonen on loukkaantunut, joten Reitti on tarjonnut Seppoaan hänen ratsukseen.

”Lauran hevonen asuu mun tallissa, ja hän on hyvä ratsastaja, joka tarvitsee hevosen, jolla treenata ja kilpailla. Seppo pääsee jatkamaan samoja ratoja ja pysyy hyvässä kunnossa.”

Reitti on Kangasniemen tukena ja hän aikoo osallistua myös tuoreen ratsukon kilpailureissuille. ”Jätän isomman suunnittelun vaan muille.”

Vaikka Supremo onkin vaihtamassa hetkeksi ratsastajaa, ei Reitti ole ilman hevosta. Hän aikoo edelleen ratsastaa ja kilpaillakin toisella hevosella Humeriksella – mutta ainoastaan kotimaassa, ja jos siltä tuntuu.

”Tämä on ollut vaikea päätös, ja mietin tätä jo talvella. Pieni huilitauko on nyt paikallaan, jotta saan ajatuksia kasaan ja voin keskittyä ratsastusta tärkeämpiin asioihin. Ne ovat tiukkoja reissuja, kun on koko ajan lähdössä ja menossa.”

Pia Reitti ja Supremo kilpailivat viimeksi Ypäjän hallimestaruuksissa huhtikuun lopussa.
Tokio raksitettu bucket-listalta, Pia Reitti katsoo eteenpäin

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi