Susanna Granroth ja 11-vuotias tamma L'Espoir van Dorperheide siirtyvät sisälle.
Susanna Granroth ja 11-vuotias tamma L'Espoir van Dorperheide siirtyvät sisälle.Kuva: Miia Lahtinen

Pohjola GP-sarjan finaali ratsastetaan sunnuntaina - Granroth säästää Corazonia isompiin koitoksiin

Pohjola-sarjoja ratsastetaan viikonloppuna Ypäjällä.

Finaaliin lähdetään puhtaalta pöydältä. Sarjassa eniten pisteitä keräsi Susanna Granroth, mutta hän keräsi pisteensä nimenomaan ruunalla KG Corazon, joka ei lähde Ypäjälle.

”Se tarvitsee nyt pienen breikin, että on sitten kunnossa Tallinnaan ja muihin kansainvälisiin kilpailuihin. Nuoremmat saavat tehdä töitä”, Granroth sanoo.

Hän kertoo, että valmistautuminen Hattelissa on tehty hyvin normaalisti: vanhemmat tekevät jumppaa, nuoremmat myös radan pätkää.

”Onhan se tosi hassua, että ollaan hallissa, mutta varmasti saadaan silti kovatasoinen kilpailu”, hän lupaa.

Urheilujohtaja Jutta Koivula ei kommentoi, ovatko ratsastajat olleet liittoon yhteydessä siitä, että iso finaali olisi fiksumpaa hypätä ulkona. Hän korostaa, että nyt toimitaan alkuperäisen vuonna 2020 tehdyn suunnitelman mukaan.

”Näin mennään tänä vuonna, katsotaan sen jälkeen yhdessä, mikä on tilanne ensi vuonna. Sarjan parhaat pääsevät kilpailemaan Helsinki Horse Show´ssa, GP:n kolme parasta kv. luokkia, monelle se on mieluisa päätös sarjalle”, Koivula sanoo.

Hän näkee, että osallistujamäärät Ypäjällä ovat hyvät.

”Pohjola Grand Prix -finaalissa ovat mukana sarjakilpailun kaikki kärkiratsastajat ja parhaassa tuloskunnossa olevat ratsukot Elena Merivirtaa lukuun ottamatta. Finaalin hyppääminen hallissa on ollut kaikkien tiedossa koko kauden. Ratamestari Johanna Mikkola osaa arvioida ratojen vaativuuden oikealle tasolle. Myös HIHS on aivan hallikauden alussa ja sielläkin ratamestari osaa sen ottaa huomioon. Ne ratsukot, jotka tarvitsevat rutiinia hallikauteen, käyvät varmasti harjoittelemassa hallissa ennen Ypäjän kisoja”, Koivula sanoo.

HUJOn puheenjohtaja Mikko Mäentausta ei ole aivan yhtä tyyttväinen sarjaan, vaan toteaa, että sääntöjä vähän muutettiin jo kauden aikana ja muutenkin ne vaativat hieman hiomista tulevalle kaudelle.

Finaaliin osallistumisoikeus on sarjataulukon 20 parhaalla urheilijalla, ja jokainen saa osallistua vain yhdellä hevosella. Kaikkiaan kauden aikana pisteitä on saanut vain 17 ratsastajaa. Mukana ovat tutut täkäläiset ratsastajat, ja heitä kirittämään Virosta saapuu ensimmäisessä osakilpailussa neljänneksi ratsastanut Paul Argus ratsulla Jay-Z Bee.

Poisjääneistä Tomi Jalkasen Clarimore ei ole kunnossa, ja Liida Lehtosen Cedrik vasta toipuu alkukesästä Pärnussa toiseen takajalkaan saamastaan bakteeritulehduksesta. Jukka Rantanen on potenut itse selkäänsä, ja Pipsa Koski päätti valmentajansa ehdotuksesta tehdä tähän väliin astetta helpomman kilpailun.

Pienemmissä Pohjola-sarjoissa ratsastetaan Ypäjällä 4. osakilpailu, ja niiden finaali on Helsinki International Horse Show’ssa lokakuussa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi