Ratsastajainliiton hallitus päätti uudesta kurinpitomenettelystä, jos asiat eivät ole jäsentallilla niin kuin kuuluu
Kuvituskuva: Anu Leppänen

Ratsastajainliiton hallitus päätti uudesta kurinpitomenettelystä, jos asiat eivät ole jäsentallilla niin kuin kuuluu

5-portaisessa menettelyssä tallineuvojat voivat päättää kolmesta ensimmäisestä, kahdesta viimeisimmästä SRL:n hallitus.

Suomen Ratsastajainliiton hallitus vahvisti ystävänpäivänä 14.2. pitämässään kokouksessaan talleja koskevasta 5-portaisesta kurinpitomenettelystä.

Menettelyn tarkoituksena on tehostaa virallisia keinoja puuttua mahdollisiin epäkohtiin.

Kurinpitomenettely on osa SRL:n tallijärjestelmää, ja se on voimassa 14.2.2023 alkaen.

Viisi vaihetta

1. Ei huomautettavaa

2. Huomautettavaa

3. Kehotus

4. Varoitus

5. Jäsenyyden päättäminen

Tasot yhdestä kolmeen ovat tallineuvojien harkinnan varassa. Varoituksen saa antaa SRL:n hallitus, ja se myös päättää mahdollisesta jäsenyydestä (taso 5)

Miedoin menettely on huomautus. Jos SRL:n jäsentalli saa huomautuksen, sinne tehdään nopeutetusti tallikäynti. Nopeutettu tarkoittaa tässä tilanteessa maksimissaan yhtä vuotta, kun normaalitilanteessa aikajänne on 1,5–2 vuotta.

Jos asiaa ei ole korjattu ensimmäisen huomautuksen jälkeen, seuraa ensimmäinen kehotus. Kehotus tarkoittaa sitä, että tallin tulee dokumentoidusti selvittää, että asia on korjattu.

Dokumentiksi hyväksytään, tapauksesta riippuen, esimerkiksi kuva, eläinlääkärin lausunto tai aikataulutettu toimintasuunnitelma.

Dokumentin esittämiselle on aikaa enintään neljä viikkoa, ja kehotuksen jälkeen tallille tehdään lisäksi tallikäynti puolen vuoden kuluessa.

Jos asia on seurantakäyntiin mennessä korjaamatta, seuraa tallille toinen kehotus.

Varoitus voidaan antaa toisen kehotuksen jälkeen, jos asiaa ei ole korjattu. SRL:n hallituksen antaman varoituksen jälkeen tehdään tallille seurantakäynti puolen vuoden kuluessa.

Kun varoituksen aiheuttama asia on korjattu, talli palaa tasolle 1,2 tai 3. Samasta asiasta voi saada enintään kaksi varoitusta.

Kahden varoituksen jälkeen jäsenyys päätetään, ellei asiaa ole korjattu.

Turvallisuuteen ja/tai hevosten hyvinvointiin liittyvissä asioissa portaikolla voidaan siirtyä kehotukseen ilman huomautusta tai varoitukseen ilman kehotusta.

Turvallisuus- ja hevosten hyvinvointikysymyksissä varoitusten ei tarvitse olla samasta asiasta, jotta jäsenyys voidaan päättää tarvittaessa kahden varoituksen jälkeen.

Kun jäsenyys päätetään, tallille seuraa vuoden karenssi. Tämän jälkeen talli voi hakea jäsenyyttä uudelleen.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
logo
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi