Ratsastuskilpailun jälkeiset tapahtumat hevosen lastauksessa viranomaisselvitykseen
Kenttäratsastuskilpailujen jälkeisen lastaustilanteen tapahtumia selvitetään. Kuvan hevoskuljetusauto ei liity tapaukseen.

Ratsastuskilpailun jälkeiset tapahtumat hevosen lastauksessa viranomaisselvitykseen

Lauantaina 10.7. Iisalmessa järjestettyjen kenttäratsastuskilpailujen jälkeisiä tapahtumia selvitetään viranomaisvoimin. Poliisille on kirjattu rikosilmoitus eläinsuojelurikkomuksesta.

Iisalmessa järjestetyn ratsastuskilpailun parkkialueen tapahtumista on jätetty rikosilmoitus. Itä-Suomen poliisilaitoksen rikosylikonstaapeli Arto Tynkkynen kertoo, että rikosilmoitus on jätetty eläinsuojelurikkomuksesta.

"Ilmoittajan mukaan lastaustilanteessa on tapahtunut hevoseen kohdistunut pahoinpitely. Lastaustilanne on kestänyt silminnäkijöiden mukaan 2-3 tuntia."

Poliisin rikostutkija ottaa jutun tutkinnan alle ja poliisi suorittaa esitutkinnan. Esitutkinnassa asianosaiset ja todistajat kuullaan ja lopulta asia siirtyy poliisilta syyteharkintaan. Syyttäjä päättää, viedäänkö asia käräjäoikeuteen.

Paikalla ollut silminnäkijä vahvisti Hevosurheilu-lehdelle nähneensä hevosen hypänneen muutamaan otteeseen lastaussillalla takajaloilleen ja kaatuneen siitä selälleen. Piiskankäyttöä hän ei nähnyt, vaikka piiskakin oli mukana tilanteessa. Lastaamistilanne kesti hänen arvioimanaan pari tuntia. Lopulta hevonen oli saatu ulkopuolisen vinkistä porkkanoilla houkuttelemalla kyytiin.

Suomen Ratsastajainliiton urheilujohtaja Jutta Koivula sanoo, että tapahtuma tuli liiton kurinpitovaliokunnan tietoon ja se päätettiin siirtää poliisitutkintaan. ”Olimme yksimielisiä siitä, että tämä asia täytyy selvittää viranomaisten voimin.”

Koivula sanoo, ettei liitto itse ole varsinaisesti tehnyt poliisille tutkintapyyntöä, vaan kilpailun toimihenkilöt veivät asian eteenpäin.

Iisalmen kenttäratsastuskilpailuiden johtaja Saara Tuorilainen ei ollut vielä tiistaina aamupäivällä tietoinen tutkintapyynnöstä. Hän sanoo olevansa täysin kuulopuheiden varassa, eikä ole tietoinen, että paikalla olisi ollut kilpailun toimihenkilöitä.

Kilpailun tuomariston puheenjohtaja Taru Hämäläinen ei kommentoi tapahtumia enempää. Hän kertoo viestitse, että poliisi tiedottaa asiasta.

Päivitetty 15.7. kello 9: Muokattu juttua kokonaisuudessaan viranomaisilta saatujen tietojen perusteella.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi