Renessin myytiin MM-mitalistille - heti 3. sija kolmen tähden GP:ssä
Paul Argus ja Renessin.Kuva: Leena Alérini

Renessin myytiin MM-mitalistille - heti 3. sija kolmen tähden GP:ssä

Liisa Lähdesmäen kasvattama esteruuna Renessin (i. Laurissin) on myyty saudiarabialaiselle Abdullah Alsharbatlylle, joka voitti hopeaa Kentuckyn MM-kilpailuissa vuonna 2010. Toisissa kilpailuissaan ratsukko oli kolmas 3 tähden GP-luokassa.

Renessinin omisti suurimmaksi osaksi sen pitkäaikainen ratsastaja, virolainen Paul Argus. Seinäjokisella Lähdesmäellä oli hevosesta vielä pieni osuus.

Renessin on matkustanut Virosta Saudi-Arabiaan, ja se on jo kilpaillut Alshanbatlyn kanssa kahdet kilpailut. Samalla viikolla lennon kanssa se voitti 140-luokan kahden tähden tasolla ja oli 145-luokassa toinen. Nyt kaksi viikkoa myöhemmin ratsukko hyppäsi kolmen tähden GP:n tasolla 150 senttiä ja oli kolmas Riyadhissa.

Renessinillä kilpaili Suomessa Joni Koivusalo, joka voitti sillä nuorten ratsastajien suomenmestaruuden. Sitten se siirtyi Argusille, joka pärjäsi sen kanssa erittäin hyvin, ja saavutti voittoja ja kärkisijoja Keski-Euroopan maailmancup-tasoa myöten.

Argus kertoo, että ostajan edustajat olivat nähneet hevosen Maarja Martinssonin alla Riikassa. Martinsson kilpaili Renessinillä menneen kesän, kun Argus itse oli loukannut jalkansa. Martinsson jatkoi vielä Tallinna Horse Show´n, ja sen jälkeen ostajan edustaja koeratsasti Renessinin.

"He kiinnostuivat, ja sitä myöten se myytiin", Argus summaa.

Se, minkä tason ratsastajalle Renessin jatkoi, selvisi kuitenkin vasta myöhemmin.

Lähdesmäen tytär Sanna Lahdensuo on ylpeä ja vähän hämmästynytkin.

"Luulen, että sattumienkin kautta Renessin löysi oikeat ihmiset, jotka ovat rakentaneet sen niin, että se on päässyt tähän pisteeseen", hän sanoo.

Renessin syntyi Lähdesmäen omasta oriista Laurissin, joka hyppäsi Alexandr Belekhovin kanssa 140-160-tasoon saakka. Renessin syntyi tavallaan vahinkovarsana, Laurissinin hypättyä aidan yli, mutta sen emä Irene II oli huolella suunniteltu morsiameksi Laurissinille. Varsa vain syntyi vuotta suunniteltua aiemmin.

Ratsukon tuorein tulos täällä.

Video ratsukosta parin viikon takaa Alsharbatly Facebook-sivuilla täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi