Riikin Taaleri otti yleisönsä
Olivia Kytö ja Riikin Taaleri orilautakunnan silmien alla juoksutuskokeessa. Leena Alerini

Riikin Taaleri otti yleisönsä

Pienhevonen hirnui, hörisi, heitteli harjaansa ja katseli itseään screeniltä.

Ypäjän oripäiväviikonlopun ainoa suomenpienhevosori, Nina Suomisen kasvattama viisivuotias 140-senttinen Riikin Taaleri (Tintin Timjami - A.T. Unikuva) sai arvostelunsa jo lauantaina. Sen käyttö- ja luonneominaisuudet, tärkeät pienhevosille, tulivat arvioiduiksi. Kuntoluokaksi todettiin 4+, hieman lihava.

Orilautakunnan jäsen Minna Mäenpää luki arvostelun: Hyvät tyypit , ryhdikäs, hieman raskas, sopusuhtainen, vankka runko, hyvä ylälinja, piirteetön säkä, vahvaluiset jalat.

Käynti on puhdasta, ravi tahdikasta, kevyttä, lyhyttä, laukka kolmitahtista, kevyttä, saisi olla ilmavampaa.

Ori on herkkä suustaan, ei aina keskity, puutteellinen eteenpäinpyrkimys, nöyrä, toimiva, hieman varsamainen.

Pisteet: Tyyppi 8, runko 7,5, jalat 7, jalkojen terveys 9, kaviot 8,5 = 40.

Suorituskokeen pisteet: luonne 8, liikkeet 7,2, ajettavuus 15 = 30,2. Toinen palkinto.

Suorituskyvynkokeessa se esitti maneesissa taitojaan koppakärryjen edessä tehtäväradalla pujotellen. Ensin kärryillä istui omistaja Päivi Meriläisen tytär Olivia Kytö, sitten testiajaja Leena Kalalahti. Taaleri teki tehtävät mukisematta, mutta valkoista harjaansa viskoen ja melko äänekkäästi kommentoiden, hirnuen ja höristen. Kertaalleen se pysähtyi kuin ällistyneenä katsomaan itseään screeniltä. Vilkaisu yleisöön paljasti, että joka ikisellä oli katsomossa hymy kasvoillaan.

Ori sai testiajajalta heti tuoreeltaan arvion "herkkäsuinen ja mukava ajaa, mutta keskittyi vaihtelevasti, josta johtuen eteenpäinpyrkimys oli puutteellinen, 7,5 pistettä."

Sen jälkeen ori juoksutettiin vielä liinassa. Orilautakunta katsoi laukkaa ja askellajeja ja luki arvostelun seuraavasti. ”Käynti puhdasta, jännittyessä lyhyttä, melko irtonaista, ravi tahdikasta, kevyttä ja ajoittain lyhyttä, siinä on hyvä tasapaino, laukka on kolmitahtinen, kevyt, tasapainoinen, mutta saisi olla ilmavampi ja pyöriä paremmin. ”

Tiedot Hepassa

Klo 17.56 Korjattu esittäjän nimi

Oripäivät koettu ja nähty.
Oripäivät koettu ja nähty. Leena Alerini

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi