Ruosteen toinen klinikkapäivä myytiin loppuun puolessa tunnissa - kolmatta ei luvassa
Henri Ruoste ja Rossetti Rotterdamin EM-finaalissa. Rossetti tulee tammikuussa Suomeen esiintymään.Kuva: Outi Räisänen

Ruosteen toinen klinikkapäivä myytiin loppuun puolessa tunnissa - kolmatta ei luvassa

”Onhan se tosi, tosi makeeta”, Henri Ruoste toteaa klinikan suosiosta.

Kouluratsastaja Henri Ruosteen tähdittämä tapahtuma järjestetään 29.-30.1. Hyvinkäällä Stable Novassa. Ruoste tuo mukaan koulutustilaisuuteen omat hevosensa Saksasta.

Klinikan toisen päivän liput tulivat myyntiin keskiviikkoaamuna. Tapahtumaa järjestävä Hanna Anttonen kertoo, että ne liput menivät loppuun puolessa tunnissa.

”Mitä enemmän ihmisiä, sitä parempi tunnelma. Yritetään tehdä mahdollisimman hyvä tapahtuma kaikin puolin, niin että kaikki toimii hyvin myös ratsastuksen ympärillä. Toivottavasti koronan takia ei tule rajoituksia, mutta jos tulee, reagoidaan sitten niihin”, Ruoste sanoo.

Hän kertoo, että kolmatta päivää ei ole tulossa, mutta lisäkatsomoiden mahdollisuutta mietitään vielä. Ruoste korostaa, että infran pitää kuitenkin toimia, eli vessojen, parkkipaikkojen ja sellaisten.

Tapahtuman livelähetysmahdollisuudesta Ruoste ei ole lähtökohtaisesti innostunut.

”En tiedä. Ajattelen, että asiat on helpompi ymmärtää, kun ne näkee livenä paikalla”, hän sanoo.

Kaikki hevoset, jotka Ruoste tuo Suomeen, ovat tallissa pidemmällä tähtäimellä.

”Jos ne nyt joku haluaa Suomeen ostaa, niin olisihan se mahdollista, mutta se ei ole tarkoituksena", hän vastaa asiasta kysyttäessä. "Mutta kaikki, jotka tulevat, ovat kansainväliseen huippu-urheiluun tarkoitettuja hevosia.”

Mukaan tulee EM-kilpailuissa ensin loistanut, sitten pelästynyt Rossetti, sekä myös Ruosteen 8-vuotias uusi lupaus, jota hän odottaa seuraavaksi Rossetin ja olympia- ja EM-ratsunsa Kontestron kavionjälkiin. Näiden lisäksi mukaan tulee nuorempia hevosia, ja klinikalla näytetään, mitä hevosilta missäkin vaiheessa vaaditaan.

Matka Suomeen on kuitenkin pitkä ja raskas, joten kaikkien pitää olla täydessä terässä, ilman nuhaa tai muuta, Ruoste korostaa.

Hänen toiveenaan on päästä klinikassa pintaa syvemmälle. Kun ratsuttaja ja hevonen ovat omasta tallista, ei täydy piilotella tai varoa virheitä.

”Kisojen lopputuloksen näkee jokainen suoratoistopalveluista. Nyt ei ole tarkoitus tehdä helppoa show´ta, vaan näyttää rehellisesti myös vaikeuksia ja se, miten niitä ratkaistaan. Jokainen hevonen on eri näköinen ja eri mallinen, ja ne reagoivat eri tavoin, kun ollaan uudessa, isossa ympäristössä. Itse olen aina saanut eniten siitä, kun olen saanut seurata ratsastajan tekemää perustyötä”, Ruoste sanoo.

Tammikuu on ratsastuksessa hiljainen, joten se on hyvä hetki matkalle, joka tuo myös hevosille hyvää kokemusta tulevaisuutta varten.

Ykkösratsu Kontestro on jo käynyt Tokiossa asti, ja se ei luonnollisestikaan tulossa Suomeen.

"Olen juuri Konstan kyydissä. Nyt se on aika iisillä vuoden vaihteen yli. Kaikki hyvin", Ruoste kertoo.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi