Saksa, voittamaton kouluratsastuksessa.
Saksa, voittamaton kouluratsastuksessa.Kuva: FEI

Saksa vei koulukullan, jo neljännentoista kerran

Kulta Saksalle, niin kuin pitikin. Yllätys oli, että hopea meni USA:lle.

GP special oli jaettu kolmeen ryhmään ja Saksa vei parhaat pisteet joka ryhmästä. Special kisattiin puhtaalta pöydältä, eivätkä edellisten päivien grand prix-pisteet vaikuttaneet. Joukkueessa ratsasti vain kolme jäsentä, ja jokaisen pisteet laskettiin.

Dorothee Schneiner ja Showtime aloittivat lyömällä tiskiin 80,6 prosenttia.  Sen jälkeen tulosta paransi Isabell Werth ja Bella Rose, 83,29 ja viimeisen silauksen hegemoniaan toi tämän hetkinen ykkösratsastaja Jessica von Bredow-Werndl 84,66 prosentillaan, vaikka kultamitalia varten hänen ei olisi tarvinnut ratsastaa kuin 75 prosenttia.  Von Bredow-Werndl kiitteli tiimijäseniään hyvästä työstä, joka antoi hänelle kaiken rauhan omalla vuorollaan, ilman paineita. Isabell Werth sen sijaan ei ollut tyytyväinen pisteisiinsä.

"Tuomareilla lienee syynsä", hän muotoili.

USA:n nousua kouluratsastuksen kärkimaaksi on takavuosina moni ennustanut. Silti maa teki yllätyksen voittamalla Iso-Britannian. Adrienne Lyle Salvinolla, Steffen Peters Suppenasperilla and Sabine Schut-Kery Sanceolla jättivät brittitiimin pronssille.

Britannian joukkeessa ratsastivat Carl Hester En Voguella, Charlotte Fry Everdalella ja Charlotte Dujardin Giolla.

Tanska, Hollanti, Ruotsi, Espanja ja Portugal olivat seuraavana järjestyksessä.

Kilpailun konseptin muutokset jatkuvat. Tokiossa specialin tulokset ilmoitetaan jostakin syystä melko häiritsevästi pisteinä, eikä prosentteina, niin kuin kouluratsastuksessa on totuttu hahmottamaan. Mutta ei hätää, tunnettu ratsastusta seuraava matemaatikko David Stickland Global Dressage Analytics-sivustolta vinkkaa, että tutut prosentit saa jakamalla pisteet 32,90:llä. Laskukaava selittyy 7 tuomarilla, jotka kaikki voivat antaa maksimipistemäärän 470. 7 x 470 = 3290 (100 %).

Equiscore-tulospalvelu antaa tulokset molemmilla tavoilla, sekä prosentteina että pisteinä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi