Saksan ratsastajainliitto reagoi barrausuutiseen: "Olemme pyytäneet RTL:ltä heidän hallussaan olevaa videomateriaalia"
Ludger Beerbaumin tallin toimintaan kohdistuvat barrausyytökset ovat olleet tiedossa jo aiemmin. Leena Alérini

Saksan ratsastajainliitto reagoi barrausuutiseen: "Olemme pyytäneet RTL:ltä heidän hallussaan olevaa videomateriaalia"

Saksan ratsastajainliitto FN on tullut julkisuuteen Beerbaumin tallin väitetyssä barrausasiassa. Asia ei ole uusi, vaan ollut vireillä jo kaksi vuotta.

Uutinen Ludger Beerbaumin tallin toimintaan liittyvistä barrausepäilyistä saatiin eilen tiistaina saksalaismedia RTL:n julkaistua videomateriaalia tallilta, mutta asia on ollut tiedossa jo parisen vuotta.

Videolla avustaja kopauttaa pitkällä kepillä hevosta sen hypätessä ratsastettuna estettä. Henkilöt eivät ole selvästi tunnistettavissa.

Myöhemmin nähdään RTL toimittaja puomien säilytyspaikassa, jossa hän esittelee punaista nystyrämäistä puomia. Hetkeä myöhemmin toinen RTL:n toimittaja esittelee neliskulmaisesta puusta otettua pätkää barrausvälineenä.

Deutsche Reiterliche Vereinigungin (FN) pääsihteeri Sönke Lauterbachin allekirjoittama tiedote julkaistiin aamuyöllä. Ulostulossa todetaan lajijärjestön "ottavan syytökset erittäin vakavasti".

Tiedotteesta käy ilmi, että asia on ollut tiedossa vuodesta 2020, jolloin RTL ensimmäisen kerran ilmoitti FN:lle omaavansa nyt nähdyn kaltaista videomateriaalia. Helmikuussa 2021 RTL näytti videomateriaalia FN:lle, mutta ei nimennyt videolla esiintyviä henkilöitä. Tämän jälkeen RTL ja FN ovat olleet neuvotteluyhteydessä säännöllisesti.

FN toteaa, että jotta analysointi pystytään tekemään, lajiliitto "pyytää jälleen kerran RTL:ltä kaiken niiden hallussa olevan video- ja todistemateriaalin".

Tähän mennessä RTL ei ole suostunut materiaalia luovuttamaan.

"Neliömäisten sauvojen ja piikkimateriaalin käyttö ei ole hyväksyttävää eikä reilun hevosurheilun periaatteiden mukaista", Lauterbach kirjoittaa.

Jonkinlainen vaikuttaminen hyppäämisen aikana on Saksassa St-Georg -lehden mukaan sallittua, jolloin kyseeseen tulee rajanveto kielletyn ja sallitun metodin välillä.

Lajiliiton tulokulma tällaiseen asiaan on tiedotteen mukaan kolmijakoinen.

1. Kurinpidollisen menettelyn arvioiminen

2. Rikosilmoituksen eteneminen syyttäjällä, joka arvioi näkemänsä faktat eläinsuojelulain perusteella

3. Viime vuoden tammikuussa hevosurheilussa käytettäviä harjoitusmenetelmiä arvioimaan perustetun FN-komitean pohdinta. Komitea koostuu laji-ihmisistä, valmentajista ja eläinlääkäreistä.

Tällä hetkellä on epäselvää, miten tapauksen käsittely etenee. Marraskuussa 2021 Münsterin yleinen syyttäjä ilmoitti FN:lle, että "tuntemattomia henkilöitä koskevat tutkimukset oli lopetettu".

Tällä hetkellä USA:n Global Equestrian Group-tallillaan oleva Ludger Beerbaum on ilmoittanut St-Georgille tutkivansa asiaa ja kommentoivansa vasta sen jälkeen.

Hevosurheilun aiempi uutinen aiheesta

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi