Siltakorpi kiinni kakkossijassa Avenchesissa, Jankari ei lähtenyt maastoon
Sanna Siltakorpi ja Bofey Click ovat kenttäratsastuksen hallitsevat suomenmestarit.Kuva: Leena Alérini

Siltakorpi kiinni kakkossijassa Avenchesissa, Jankari ei lähtenyt maastoon

"Onhan tässä vielä kenttäkilpailua jäljellä", Bofey Clickillä ratsastava Siltakorpi itse jarrutteli lauantaina illalla.

Hän kilpailee Sveitsissä lyhyttä kolmen tähden kilpailua, ja rataesteet hypätään sunnuntaina. Koulusta hän ratsasti prosentit 69,60 ja maastosta tuli muutama sekunti yliaikaa, mutta tällä hän on ennen estekoetta hyvänä kakkosena.

"Säätöjen hakemista tämä on vielä, että saan itseni liikkeelle. Hevonen on toiminut hyvin", huhtikuun lopussa toisen lapsensa saanut Siltakorpi kertoo.

"Olin puoli vuotta kokonaan ratsastamatta, eikä tähän viimeiseen kolmeen viikkoon ole kovin montaa hyppykertaa mahtunut. Kertaakaan en ole hypännyt tällä temmolla kuin tänään. Mutta olisihan sitä huonomminkin voinut mennä, joten hyvillä mielin ollaan", hän sanoo.

Kenttäratsastuspariskunta Siltakorpi-Jankari päätti aloittaa kansainvälisen kilpailukautensa Sveitsistä, koska siellä kilpaillaan lajin EM:t kesän lopulla. Viimeksi EM-kilpailuissa vuonna 2019 Bofey Click menetti hermonsa kouluareenalla, ja Siltakorpi halusi nähdä, mitä hevonen sanoo Avenchesin areenasta. Ainakin nyt se viihtyi siellä ja teki hyvän koulun.

"Tällä hetkellä missään ei järjestetä kilpailuita, joissa olisi yleisöä, mutta täällä oli kuitenkin musiikkia, sama areena ja samat katsomot", Siltakorpi miettii.

Elmo Jankarin ratsu Soraya oli koulukokeessa erittäin jännittynyt ja jäi viimeisten joukkoon, joten Jankari päätti jättää lähtemättä maastoon.

"Teemme tällä reissulla kaksi kisaa, ja Elmon ei ollutkaan tarkoitus tehdä Sorayalla molempia. Soraya on hevonen, joka on hyvä maastossa, mutta koulussa se on välillä parempi, välillä huonompi. Nyt raviohjelma oli aika hyväkin, mutta se ei kävellyt ja sitten laukassa se jännittyi ja vaihteli takaa. Jo etukäteen olimme ajatelleet, että jos koulu ei ole kelvollinen, on tuon ikäisellä hevosella turha lähteä maastoradalle. Tosin nyt siellä tuli muille niin paljon virheitä, että olisi ehkä kannattanutkin. Mutta sitä on myöhäistä nyt miettiä", Siltakorpi summaa.

Väliaikatulokset täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi