Siltakorpi urakoi nelosvoiton, Lamberg starttasi Sorayalla Puolassa
SannaKuva: Miia Lahtinen

Siltakorpi urakoi nelosvoiton, Lamberg starttasi Sorayalla Puolassa

Sopotin kansainvälisten kenttäkilpailuiden ensimmäinen viikko on alkanut suomalaisittain melko hyvin.

Näkyvin nimi on ollut Sanna Siltakorpi, joka kilpaili ensimmäisenä viikonloppuna 7 hevosella. Hänen kumppaninsa Elmo Jankari loukkasi polvensa vähän yli kuukausi sitten, joten tallin hevoset ovat nyt suurelta osin hänen ratsastettavanaan.

Ensimmäinen viikonloppu on ollut säätöjen hakemista, sillä Siltakorpi ei ennen kisoja ole ehtinyt hypätä osalla hevosista kuin muutaman kerran.

”Nuoret menivät hyvin, ja olen tyytyväinen”, Siltakorpi sanoo.

90 sentin luokassa hän ottikin hevosillaan komean nelosvoiton, ykkösenä Markus Lindblomin tamma ST Cashmere. Myös kakkonen ST Carisle on Lindblomin omistama ja kasvattama. Siltakorpi kertoo, että taustalla on yhteistyö Lindblomin luotsaaman Sammaliston tallin kanssa.

”Totta kai meitä aina hyvät nuoret hevoset kiinnostavat. Olemme ymmärtäneet, että Markuksella ei ole niiden kanssa niin kiire, ja saamme aika vapaat kädet. Sammaliston hevosia on meillä 3 tälle hetkellä”, Siltakorpi kertoo.

Hän myöntää, että Cashmeresta tuli hänen suosikkinsa.

”Yritän olla tykästymättä siihen, sillä joudun antamaan sen Elmolle takaisin. Se on Concretosta. Kivan tyyppinen, hyvin liikkuva ja hyppäävä, ketterä ja katsoo sopivasti esteitä. Aika ihannetyyppinen kenttään”, Siltakorpi kehuu.

Hän kilpaili myös Jankarin todennäköisellä tulevaisuuden ykköshevosella Amariksella. Hän kertoo, että koulussa oli vähän haasteita, kuten Jankarillakin sen kanssa, mutta muuten meni hyvin ja ensi viikolla siirrytään kansainvälisiin. Siltakorven oma ykköstykki Bofey Click aloittaa kautensa ensi viikolla.

Siltakorpi-Jankarin ratsuttaja ja oppilas Tuisku Lamberg kilpaili Sopotissa Jankarin kanssa viittä tähteä startanneella tammalla Soraya.

”Soraya on nyt Tuiskulla käytössä, että hän saa kokemusta omaan tekemiseensä. Maastossa ja esteillä Soraya on opetusmestari. Itseltäni tämä kausi menee joka tapauksessa polven kanssa. Katsotaan nyt, miten se Tuiskun kanssa menee”, Jankari sanoo.

Lamberg kilpaili Sorayalla yhden tähden tasolla jääden luokan loppupäähän, mutta tehden maaston ilman estevirheitä.

Sopotissa menestyi myös nuori Anselmi Laiho, joka oli 50 ratsukon kansallisessa metrin luokassa komeasti toinen ratsullaan Krogarden Tenor.

Sopotin tulokset täällä.

Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor.
Anselmi Laiho ja Krogarden Tenor.Kuva: Outi Räisänen

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi