Stella Hagelstam ja Mount St John Kom Fairy Tale kotona Boessa.
Stella Hagelstam ja Mount St John Kom Fairy Tale kotona Boessa.

Stella Hagelstam teki mahdottomasta mahdollista: Kymmenkunta ratsastuskertaa Kom Fairy Talella toi kansainvälisen voiton

Tulos lyhyestä GP-ohjelmasta Keski-Euroopan liigan maailmancupin osakilpailussa oli 69,474 prosenttia.

Hagelstam on yksi kokeneimmista suomalaisista kouluratsastajista, mutta hänellä ei ollut sopivaa hevosta tämän vuoden MM-kilpailuihin Tanskaan. Ei, ennen kuin hän puhui englantilaisen hevoskasvattajaystävänsä Emma Blundellin kanssa. tämä ehdotti, että Hagelstam voi lainata Blundellin kokenutta GP-ratsua KOM Fairy Talea, jonka ratsastaja odottaa vauvaa. Hagelstam innostui heti, eikä ole katunut. Pärnuun lähdettiin, vaikka hevonen on ollut hänellä vasta pari viikkoa.

"Kyllä mä aika yllättynyt olen! Hevonen oli tosi hyvä siellä radalla. Peli vähän muuttui", Hagelstam kommentoi lauantai-iltana.

Hän kertoo, että tamma oli verryttelyssä kuuma ja malttamaton, mutta radalla se oli todella ihana ratsastaa. Isoja virheitä ohjelmassa ei ollut, vain yhteen piaffiin tullessa tamma pysähtyi hetkeksi väärinymmärryksen takia. Vaikeat asiat se teki erittäin sujuvasti.

"Aika maltillisesti tietenkin ratsastin, koska ensimmäisen radan aikana halusin saada sen vain luottamaan itseeni. En satsannut mihinkään, vaan ratsastin aina yksi liike kerrallaan", hän kertoo.

Koska tähtäimessä ovat MM-kilpailut, Hagelstam halusi lähteä hyvissä ajoin kokeilemaan, millainen tamma on radalla.

"Tämä on hullu idea, mutta kun sain tällaisen mahdollisuuden, olen valmis laittamaan itseni likoon. Tietenkin normaalisti haluan tutustua hevoseen paremmin ennen kilpailemista, mutta se on kokenut hevonen, ja itse taas tykkään kilpailla, enkä ota stressiä siitä", Hagelstam miettii.

Kotona muutaman ratsastuskerran jälkeen Hagelstam sanoi, että Kom Fairy Tale on täysin hänen tyyppiään. Pärnun kisan jälkeen hän oli tästä entistä vakuuttuneempi.

"Kyllä, vielä enemmän! On kivaa, kun se on niin siro ja kevyt", hän hymyilee.

Tulokset täällä.

Uutinen Hagelstamin hullusta ideasta täällä.

Korjattu juttuun, että kilpailu oli Keski-Euroopan liigan maailmancupin osakilpailu.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi