Jone Illi ja Eolita L kesällä Ypäjän PM-kilpailussa.
Jone Illi ja Eolita L kesällä Ypäjän PM-kilpailussa.Kuva: Henna Siponen.

Suomalaismyrsky puhalsi Espanjassa

Jone Illi voitti Eolitalla 65 ratsukon yhden tähden 135-GP:n, maanmies, tai pikemminkin -poika, Hugo Kogelnik, puristi Vermont 2:lla toiseksi.

Espanjassa kilpaillaan suosittua kansainvälistä Sunshine Touria, jossa juniori-ikäiset kilpailevat aikuisten ja nuorten joukossa. Se ei hidastanut 14-vuotiaita Illiä, eikä Kogelnikiä.

"Ei tämä nyt mikään elämäni suursaavutus ollut, mutta ihan ylpeä olen. Ja erityisen kivaa oli, kun Hugo oli toinen, ja ylsimme kaksoisvoittoon", Illi kommentoi tyytyväisenä.

Hän aloitti kilpailut 4 hevosensa kanssa perjantaina. On parasta kysyä vain voitot, ja ne Illi laskee pyynnöstä.

"Mä olen nyt voittanut kolme 120-luokkaa, yhden 130-luokan ja nyt tämän yhden tähden 135-GP:n. Yksi rata viikonloppuna oli vähän sähellystä, kun en ehtinyt ollenkaan kävellä rataa, kun minulla oli startti toisella kentällä", hän kertoo.

Mutta kaikki muut siis menivät hyvin.

"Tämä on ollut positiivinen yllätys, en ajatellut, että ihan näin hyvin menisi", Illi sanoo iloisena puhelimeen.

Dolanda on voittanut kaikki 3 hyppäämäänsä 120-luokkaa. GP-voitto, 130-voitto ja yksi kakkossija taas tulivat kaikki Eolita L:llä.

"Se on ollut ihan oma itsensä. Tuollainen se on aina", Illi kuittaa.

Kilpailut jatkuvat vielä kaksi seuraavaa viikonloppua, mutta nyt vuorossa on hevosille 4 päivää taukoa kilpailuista. Illi ratsastaa sileällä ja pitää niillä jonkin vapaapäivän. Koulutehtävät Teuvan yläasteelta tulevat Wilmaan, ja ne Illi aikoo suorittaa parissa päivässä.

Hän kertoo, että isompia tavoitteita kilpailuissa ei ole.

"Ei nyt ihan näin hyvin tarvi jatkua, mutta jos olisi tasaista suorittamista. Ja ensi viikonloppuna haluan hypätä 140-luokkaa", hän sanoo.

Myös 11-vuotias Sani Illi menestyi sunnuntaina ottaen 42 ratsukon 110-luokassa sijat 1. ja 3. hevosilla Naya van't Steenputje ja Manouscha van't Steenputje.

Tulokset, joista löytyy myös suoritusvideot täällä.

Sunshine Tour on nimensä veroinen.
Sunshine Tour on nimensä veroinen.Kuva: Sanna Illi

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi