Kultainen ponijoukkue: Mathilda Simola, Veera Salminen, valmentaja Marina Ehrnrooth, Rachel Törnblom ja Mona Relander.
Kultainen ponijoukkue: Mathilda Simola, Veera Salminen, valmentaja Marina Ehrnrooth, Rachel Törnblom ja Mona Relander.Kuva: Saara Salminen

Suomen ponit ja lapset räjäyttivät: molemmille joukkueille PM-kultaa - Edellisestä ponien joukkuekullasta ainakin 20 vuotta

Ponien kultajoukkueessa ratsastivat Rachel Törnblom - Helga TH.O, Mathilda Simola - For Fun TF, Mona Relander - Duff’s Orders ja Veera Salminen - Nero van de Bucxtale.

Lasten joukkueessa ratsastivat Veera Salminen - Singa, Neela Uotila - Elvera VS Romano, Aida Hämäläinen - Calico Z ja Sani Illi - Manouscha van’t Steenputje, Katariina Riikonen - Finette van de Rietvenne ja Sofia Paavola - Gardento Prova.

Molempia joukkueita valmentaa Marina Ehrnrooth. Hän kertoo, että Ratsastajainliitossa pitkän uran tehnyt Aki Ylänne laski, että ponijoukkue ei ole voittanut PM-kultaa ainakaan 20 vuoteen, ehkä viimeksi joskus Mirri Kynsilehdon aikaan.

"Ponit olivat tosi, tosi hyviä. Muilla joukkueessa oli 6 ponia, ja meillä vain 4, mutta kaikki tekivät huikean hienot suoritukset. Meillä poneissä kärki on kova, mutta kapea. Meillä on nämä 4 erittäin hyvää ponia, mutta muita ei sitten olekaan", Ehrnrooth kertoo.

Isojen ponien joukkue aloitti erinomaisesti jo sunnuntaina, kun kaikki ratsukot tekivät 0-radan 125-tasolla. Maanantaina kilpailu jatkui kahden kierroksen osakilpailulla, jossa loisti Hollannissa koko kevään valmentautunut Veera Salminen, joka teki pelkkää nollaa.

Mathilda Simola pudotti maanantaina yhden ja Mona Relander kaksi puomia. Rachel Törnblomin kohtaloksi tuli hylkääminen.

Isojen ponien henkilökohtainen mestaruus ratkaistaan keskiviikkona.

Pikkuponijoukkuetta Suomella ei ole mukana.

Lapsiratsastajat saivat sunnuntailta kaksi aikavirhettä. Maanantaina jo yhden PM-kullan ratsastanut Veera Salminen sai kahdelta kierrokselta yhteensä 4 virhepistettä, ja Aida Hämäläinen ja Neela Uotila tekivät maanantaina toisen kierroksen 4 virhepisteellä, vaikka toisella virheitä tuli useampi.

Lapsijoukkueen tähti oli Sani Illi ratsullaan Manouscha van't Steenputje ratsastamalla kaikki kolme kierrosta ilman virheitä.

"Hän teki aivan mielettömän hyvin", Ehrnrooth kiittää.

Lisäksi hän kiittelee erityisesti Veera Salmisen kisahermoja.

"Joukkueeseen valittiin tänään 4 ratsastajaa, mutta kaikki 6 saavat mitalit, ja he olivat mukana tekemässä tulosta", Ehrnrooth kertoo.

Ponien joukkuetulos täällä, lasten täällä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi