SuoRa kokousti etänä ja palkitsi monipuolisesti
Haavis-Estelle palkittiin.Kuva: Miia Lahtinen

SuoRa kokousti etänä ja palkitsi monipuolisesti

Suomenratsut ry:n kevätkokouksessa suomenhevosia palkittiin monipuolisesti kuten rodulle sopiikin.

Prid de Revision –palkinnon sai Katri Harvian tamma Haavis-Estelle (Haavekuva - Riutan Evita, Ero-Mori). Se teki läpimurtonsa ratsastajansa Anna Johanssonin kanssa ollen mm. neljäs sekä koulumestaruuksissa että hallimestaruuksissa.

Toisena jaettu palkinto meni kollektiivisesti Kirkkonummelle, Hanni Anderssonin vetämän Rauhalan tallin suomenhevosille, jotka uurastivat ratsastuskoulussa, kun koronan takia monet muut harrastuslajit olivat tauolla. Tallissa on parikymmentä opetussuomenhevosta.

Lisäksi palkittiin postuumisti mediahevosena Petri Nykäsen ja Anna Sizkon laajaa suosiota ja mediahuomiota pitkään nauttinut ori Kiripassi (Apassi - Kiri-Likka, Jeviiri).

Suomenratsujen puheenjohtaja Kirsti Palva toimi myös kokouksen puheenjohtajana. Hän kertoi koronavuoden toiminnasta ilahtuneena, että Kuninkaalliset saatiin vedettyä suhteellisen normaalisti läpi, ja myös kaikki mestaruudet ratsastettiin. Orisuora oli kuitenkin vain etänä, ja show-näyttely ja Laatuarvostelu jouduttiin pitämään ilman yleisöä.

”Kuitenkin meillä oli toimintaa!” Palva totesi.

Suomenratsut ry:n jäsenmäärä laski hieman. Hallitus taas onnistui pitämään ennätysmäärän kokouksia, kun niitä oli helppo pitää etänä.

Hippoksen kilpailutukien vähenemistä saatiin kompensoitua Suoran hankkimilla sponsorituloilla. Yksi leiri saatiin pidettyä, ja lehti ilmestyi 4 kertaa.

Tänä vuonna Orisuora järjestetään taas videoiden välityksellä. Ne julkaistaan 21.3. ja uusintana 10.4.  Show-näyttely pidetään Vaasassa.

Laatuarvostelun järjestämisestä ei vielä tiedetä. Tarkoitus oli pitää karsinnat keväällä ja finaali syksyllä omana tapahtumanaan, mutta nyt tilanne on mennyt Hevosopistolla aiempaakin hankalammaksi mm. EHV-epidemian takia, joten karsinnatkin saattavat siirtyä kesän loppuun, Palva uumoili.

Syyskokous järjestettiin Kylämäen Hevostilalla Marttilassa, mutta osallistujat olivat mukana lähinnä etäyhteydellä. Ennen kokousta Markku Saastamoinen luennoi ruokinnasta.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi