Onneksi olkoon. Birchcape's Wonderlandin ja Maija Yli-Huhtalan palkintoseremonioissa vasemmalta Salla Varenti, Dan Björklöf, Hinni Koskenniemi ja Roy Kokkonen. Kilpailujen johtajasta Perttu Pasurista näkyvät vain kengät.
Onneksi olkoon. Birchcape's Wonderlandin ja Maija Yli-Huhtalan palkintoseremonioissa vasemmalta Salla Varenti, Dan Björklöf, Hinni Koskenniemi ja Roy Kokkonen. Kilpailujen johtajasta Perttu Pasurista näkyvät vain kengät. Leena Alerini

"Tämä talvi on totisesti tuntunut pitkältä" - hallisarjan voitto lohdutti Yli-Huhtalaa

Maija Yli-Huhtala lähti Birchcape's Wonderlandin satulassa vain yhden pisteen johtosijalta Hevosopiston hallisarjan finaaliin. Hermot pitivät ja ratsastaja kotiutui Ypäjältä Huittisiin 1500 euroa rikkaampana.
Maija Yli-Huhtala on saanut ratsastuksensa kuntoon ja kiittää siitä melko uutta valmentajaansa Janne Jenseniä. "On se vaan tarpeellista, että joku katsoo perään ja huomauttaa virheistä", Yli-Huhtala toteaa.
Maija Yli-Huhtala on saanut ratsastuksensa kuntoon ja kiittää siitä melko uutta valmentajaansa Janne Jenseniä. "On se vaan tarpeellista, että joku katsoo perään ja huomauttaa virheistä", Yli-Huhtala toteaa. Leena Alerini

"Sarjan voitosta tonni ja luokan voitosta viisisataa. Ja vielä loimi ja pokaali. Kyllä sellainen jo ihan mukavalta tuntuu", sarjavoittaja Maija Yli-Huhtala tuumasi tyytyväisenä. "Ja ihanaa, että hallikausi loppuu nyt tähän ja voidaan ruveta odottamaan kesää. Tämä talvi on tuntunut ihan päättymättömältä", hän huokasi hevosautolla, siristellen silmiään huhtikuun kevätauringossa. Korona häntä ei kuulemma ole erityisemmin haitannut, talven pituus, lumen määrä, ja pakkanen - yhdistettynä isoon hevosmäärään sitäkin enemmän.

"Kun kuitenkin tallia ihan päivittäin teen."

Kesää on siis odotettu, ja se tulee menemään totutulla tavalla - GP-sarjaa ja SM-kisat. "Ja jos vielä joku ulkomaan keikka siihen päälle, niin hyvä on."

Neljän osakilpailun 140-hallisarja alkoi viime vuoden marraskuussa, ja jatkui joulu-, helmi- ja maaliskuussa.

Tomi Jalkanen ja Clarimore.  Sarjan kakkosiksi.
Tomi Jalkanen ja Clarimore. Sarjan kakkosiksi. Leena Alerini

Finaaliluokan voitto kerrytti pistetilannetta 30 pisteellä, joten lopputulos ei ollut etukäteen kirkossa kuulutettu. Maaliskuussa muodostunut kärkikolmikko Yli-Huhtala-Jalkanen-Kulkas säilyi kuitenkin muuttumattomana.

Kun Yli-Huhtala pääsi uusintaradalle luokan toiseksi viimeisenä lähtijänä, hän tiesi sarjavoiton olevan enää vain hyväksytyn suorituksen takana, ajasta ei tarvinnut kantaa huolta. Viimeinen starttaaja, Susanna Granroth mustalla Black Fridaylla hyppäsi luokassa kakkoseksi, mutta se nosti ratsukon pistetilanteessa vasta sijalle 9. Ylivoimaisesti kovimman ajan teki Petra Heikkinen Hurbylla, mutta pudotti kertaalleen.

Ville Kulkas ja Nextgeneration Concept, sarjan kolmanneksi.
Ville Kulkas ja Nextgeneration Concept, sarjan kolmanneksi. Leena Alerini

Ratamestari Johanna Mikkola oli kotiutunut Leipzigista, jossa oli ratamestari Frank Rothenbergerin apuna maailmancupin finaaliradoilla viikko takaperin koko pitkän viikonlopun.

"Ihan täysimittainen 140-rata tämä oli jo perusradalla, vain yksi este ei ollut maksimissa", Mikkola totesi Ypäjän finaaliradasta, ja korotti sen jälkeen vielä puomeja ja pidensi oksereita uusintaan. "Niin monta nollaa, että näin voi tehdä", hän perusteli. "Ja kun ulkokausi on tulossa, voi pyytää jo vähän laukkaamaankin", hän kertoi.

Sen kummempia vaikutteita Saksasta ei kuulemma ole tullut. Mikkola sanoo, että jokaisella ratamestarilla on oma kädenjälkensä, joka on yhtä lailla tunnistettavissa kuin kirjoitettu käsiala. "Rothenbergerin kädenjälki on kulmikas ja saksalainen. Itse näen itseni enemmänkin hollantilaisen koulukunnan edustajana. Hollannissa ei ole ihan niin haudanvakavaa, täsmällistä ja pikkutarkkaa", Mikkola tuumaili.

Luokkatulokset täällä

Hallisarja 2021-2022 lopullinen pistetilanne:

1. Maija Yli-Huhtala Birchcape's Wonderland 86

2. Tomi Jalkanen Clarimore 73

3. Ville Kulkas Nextgeneration Concept 57

Black Friday ja Susanna Granroth.  Black Friday on Elmo Jankarilta ja Sanna SIltakorvelta ostettu kenttähevonen, joka on startannut aiemmassa lajissaan kahta tähteä. Siitä on tullut säpäkkä rataestehevonen.  "Kunhan sen sai ensin vähän rauhoittumaan siitä kenttähommasta", Sanna Backlund kertoi.
Black Friday ja Susanna Granroth. Black Friday on Elmo Jankarilta ja Sanna SIltakorvelta ostettu kenttähevonen, joka on startannut aiemmassa lajissaan kahta tähteä. Siitä on tullut säpäkkä rataestehevonen. "Kunhan sen sai ensin vähän rauhoittumaan siitä kenttähommasta", Sanna Backlund kertoi. Leena Alerini

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi