Tomi Jalkanen ja Clarimore Hallisarjan ykköspari: "Hevonen on tosi hyvässä kunnossa"
Jos omistaa vain yhden hevosen, ei ole yhtään huono, että se on laadultaan kuin Tomi Jalkasen Clarimo.Kuva: Hevosopisto/Annika Mäki

Tomi Jalkanen ja Clarimore Hallisarjan ykköspari: "Hevonen on tosi hyvässä kunnossa"

Kimot FWB:t ottivat kärkisijat Hallisarjan 140-luokassa Ypäjällä.

Viime vuonna alkanut Hevosopisto Indoor -hallisarja jatkui tänä viikonloppuna Ypäjällä.

Lauantaina vuorossa oli pääluokka, Suomen Ratsastajainliiton Hallisarjan kolmas osakilpailu, joka hypättiin 140-tasolla.

Luokkaan lähti vain seitsemän ratsukkoa, joista yksi tuli Virosta. Kärkisijat menivät kuitenkin Suomeen, ja kahdelle kimolle FWB:lle.

Tomi Jalkanen teki ainoana 0–0 radan FWB-ori Clarimorella (Clarimo–Cassiano) ja toiseksi ratsasti Maija Yli-Huhtala FWB-tamma Birchcape's Wonderlandilla (Wizzerd–Clinton) tuloksella 0–5. Lopputulokset täällä.

"Hevonen on tosi hyvässä kunnossa, ja odotinkin, että se voi mennä hyvin", Jalkanen kommentoi radan jälkeen.

Hän toteaa, että tässä vaiheessa vuotta on aika aikaista isoille luokille ja parannettavaa jäi, mutta hevonen on ollut jo pitkään huippuiskussa.

"Ollaan saatu lisää rutiinia tekemiseen ja hyviä harjoituksia alle. Hevonen teki viime vuonna todella hyvin koko kauden, ja edellinenkin kausi päättyi hyvin."

Jalkanen toteaa, että rutiinin saaminen vie aikaa, kun on vain yksi hevonen tällä tasolla. "Ei ole itsestään selvää ratsastajankaan puolesta, että yhteistyö löytyy näin hyvin, ja rutiini saa kaiken näyttämään helpolta."

Aivan matkustelua 140-rata ei suinkaan ollut. Ratsukoille tuli virheitä, ja Jalkanenkin toteaa, että verrattuna perjantaiseen verryttelyluokkaan, 500 euron voittopotin saadakseen piti ihan ratsastaa.

Lopputalven ja alkukevään suunnitelmissa ratsukolla on jatkaa Hallisarjaa Ypäjällä tähdäten huhtikuun finaaliin.

Kesällä Clarimorella on edessään GP-sarja, jos kaikki sujuu hyvin. Kotimaan kamara riittää Jalkaselle.

"Pohjola-sarja on meille tarpeeksi vaativa ja se tarjoaa riittävästi haasteita. Ulkomaille meno on myös resurssikysymys, eikä se näin pienen pojan isänä kuulu suunnitelmiin, vaikka se olisi tosi hienoa ja kivaa."

Jotain kansainvälistä menoa Jalkanen kuitenkin suunnittelee.

"Helsinki Horse Show lokakuussa, jos sinne pääsisi hyppäämään kansainvälisiä luokkia."

Maija Yli-Huhtala ja FWB-tamma Birchcape's Wonderland voittivat perjantaina 130-tasolla ja olivat lauantain pääluokassa toisia 0–5 tuloksella.
Maija Yli-Huhtala ja FWB-tamma Birchcape's Wonderland voittivat perjantaina 130-tasolla ja olivat lauantain pääluokassa toisia 0–5 tuloksella.Kuva: Hevosopisto/Annika Mäki

Pisteitä kerätään huhtikuun finaaleihin

Lauantaina Ypäjällä kilpailtiin lisäksi muita sarjakilpailuluokkia, kuten Krafft & Oranta Equus Shining Star nuorille hevosille 90, 100 ja 110 cm:n tasolla. 110 senttimetrin tasolla Back On Track Indoor cup. 120 senttimetrin korkeudella kilpailtoiin Black Horse Indoor Cup ja Satula.com Indoor Cup hypätään 130-tasolla.

Tulokset voi katsoa täältä.

Junioreiden, lasten ja ponien hallisarjojen osakilpailut hypätään sunnuntaina.

Ratsastajat keräävät hallisarjoista pisteitä finaaleihin, jossa aloitetaan puhtaalta pöydältä. Finaali järjestetään huhtikuun puolessa välissä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi