Tuusulan Derby: Sofia Saarinen hankki kakun ylioppilasjuhliinsa
Sofia Saarinen ja Calabis Z Seinäjoen SM-kilpailuissa.Kuva: Miia Lahtinen

Tuusulan Derby: Sofia Saarinen hankki kakun ylioppilasjuhliinsa

Järvenpäässä Ratsastuskeskus Ainossa sunnuntaina ratsastetun Tuusulan Derbyn ykköspalkinto oli 200 euroa ja kakkulahjakortti leipomoon.

Voiton vei sopivasti ensimmäistä nuorten vuottaan ratsastava Sofia Saarinen ruunallaan Calabis Z. Sopivasti sen takia, että hänellä on keväällä edessä ylioppilasjuhlat, ja kakku tulee tarpeeseen.

Toiseksi sijoittui Riikka Harjula Porteur de Lumièrella ja kolmanneksi jätettiin ensimmäisellä kierroksella yhden aikavirheen ottanut Tomi Jalkanen Clarimorella.

Kilpailu ratsastettiin kahtena kierroksena korkeuksilla 130- ja 135-senttiä.

"Eka rata meni tosi hyvin. Toisella olisin voinut ratsastaa paremmin, mutta ihan hyvin sekin meni", Saarinen summaa.

Kun Harjula oli jo tehnyt tuplanollan, piti toisella kierroksella sekä laukata että kääntää, mutta maanantaina 16 vuotta täyttävä ruuna oli terävänä.

Seuraavaksi Ville Kulkkaan valmentama Saarinen kilpailee Pohjola-sarjaa Hyvinkäällä Stable Novassa. Vuoden ensimmäinen kilpailu Ainossa viikko sitten ei mennyt yhtä hyvin kuin nyt, vaan mukaan tarttui puomeja.

"Calabis oli silloin epätasainen. Kotona ei ollut vielä kenttä sula, se hyppäsi silloin ensimmäistä kertaa ulkona ja oli villi. Nyt olin päässyt menemään sen verran ulkona, että hevonen oli hallinnassa", Saarinen hymyilee.

Riikka Harjulan sijoittuminen kakkoseksi ei ehkä ollut yllätys, mutta hänen hevosensa oli. Crunchtastic otti toisella kierroksella puomin, mutta Porteur de Lumière teki tuplanollan.

"Toivotaan, että homma jatkuu samaan malliin. Tamman kanssa on etsitty viime kesästä saakka oikeita nappuloita, ja nyt alkaa näyttää selkeämmältä! Viime syksyn Keski-Euroopan reissulta sain paljon työkaluja, mutta nyt kevään korvalla alkanut tulla ahaa-elämyksiä sen kanssa. Olemme lisänneet paljon perustyöskentelyä sekä voimistavaa kroppajumppaa sen isolle ruholle, tutummin emäalukselle", Harjula kertoo.

"Viime kausi sen kanssa oli kokonaisuudessaan vähän väkisin työntämistä, ja tuntui jo siltä, että kannoin sitä maaliin. Ei riittänyt jalka, eikä loppujen lopuksi kädet. Siinä sitten piti ulkomaille asti lähteä kuulemaan että ”miksi sä sitä kannat, sen pitää hypätä ihan itse”. Vaihdettiin tyyliä, ja sitten se tulikin jo niin teräväksi, että piti heittää kannukset pois, ottaa kylkisuoja ja ridata ilman jalkaa. Viimeistelin sitä viimeiseen hallikisaan sillä seurauksella, että tipuin selästä ja hajotin polven, enkä päässyt starttiin... Sitten haettiin vähän kultaisempaa keskitietä ja nyt ollaan tässä", Harjula selvittää tyytyväisenä.

Ainon pääluokan tulokset täällä.

Korjattu kello 23.50, Pohjola-sarjan 1. osakilpailu ratsastetaan Hyvinkäällä Stable Novassa.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi