Valjakon MM alkoi pettymyksellä: Danser T oli pöljempi kuin koskaan
Danser T vuonna 2017. Ruunan lempinimi on Kirahvi.Kuva: Erja Andersson

Valjakon MM alkoi pettymyksellä: Danser T oli pöljempi kuin koskaan

Talvikki Järvisen ja Danser T:n valjakkoyksiköiden MM-kilpailu Ranskan Paussa alkoi erittäin huonosti.

"Olipahan hullu hevonen! Sitä ei pystynyt ajamaan ollenkaan, vaan se oli ihan vailla kontrollia", Järvinen puuskahti koulukokeen jälkeen.

Kuviot tuli tehtyä sinne päin, mutta Danser T oli omissa maailmoissaan ja keskittyi tuijottamaan silmät suurina kentän reunoja. Ruuna on hollantilainen valjakkohevonen, joka on korkearyhtinen ja tapaa välillä katsella ja kytätä. Sitä se teki nytkin.

"Ajoin kilpailuradalla maanantaina, ja silloin hevonen oli todella hyvä, mutta kai se oli  silloin vain matkasta väsynyt. Eilen se oli vähän pöljä, ja tänään täysin pöljä", Järvinen huokaa.

Eilen radalle vedettiin kameroiden johdot, jotka peitettiin keinonurmelle. Ne olivat Danser T:lle liikaa. Lisäksi ajokentän takana oli estekenttä, ja lähellä liikkui koiria ja ihmisiä. Hevonen on paljon kilpaillut ja hyvin menestynytkin, mutta tänä vuonna kilpailu oli koronan takia ensimmäinen kansainvälisellä tasolla. Se on mahdollinen syy kehnoon tulokseen.

Nyt Järvinen odottelee tietoa siitä, pääseekö hän edes jatkamaan kilpailua perjantaina, sillä turvallisuussyistä oikein matalan pistemäärän saaneet valjakot eivät pääse mukaan maastokokeeseen. Se on kuitenkin harvinaista.

"Mutta meneeköhän se sitten sielläkään mihinkään, kun näkee pieniä vihreitä miehiä joka saakelin pusikossa", Järvinen sanoo pettyneenä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi