"Valmennusjohto käski voittaa"
Noora Forstén teki työtä käskettyä Riesenbeckissä. Kuva: Outi Räisänen

"Valmennusjohto käski voittaa"

Noora Forsténilla on yksi ominaisuus yli muiden. Hän on tunnollinen ja kuuliainen valmennettava.

Niinpä on enemmän kuin loogista, että kun valmentaja sanoo, että tänään se on sitten voittopäivä, Noora Forstén lähtee radalle voittamaan. Ja niin kävi, että voitto myös tuli. Ratsuna oli kymmenvuotiaaksi kääntyvä Londino (Lordanos - Calypso) ja luokka 130 senttiä.

Strategioita ei siinä kohtaa juurikaan enää mietitä. Jos ei sellaiseksi mielletä "urku auki" menemistä.

"Se on mentävä aika lailla täysiä heti ensi askeleella, jos voittaa meinaa", Forstén myöntää. Linjat osuivat kohdalleen, Londinon iso laukka ja hyvä ratsastettavuus -kovassa vauhdissakaan kuumenematon luonne- auttoivat asiassa ja suomalainen pysäytti kellot 13 sadasosaa ennen seuraavaksi tullutta saksalaista Marie Liggesiä Curly Suella ja 35:ttä muuta.

"Luulen, että Christian (Kukuk) ajatteli, että tarvitsen itseluottamusta tai jotain", Forstén hymyilee. "Hän taitaa pitää minua herkempänä kuin olenkaan. Tosi asiassa, näillä kilometreillä on tullut nähtyä jo kaikenlaista, eikä yksi kilpailu nyt ihan koko itseluottamusta sentään syö, vaikka ikävältä tuntuukin keskeyttää", Forstén sanoo ja viittaa viimeisimpään Madridin viiden tähden maailmancupin osakilpailuun, jossa keskeytti.

Asiassa on taustalla tosin sekin, että tässä vaiheessa vuotta mieleen hiipii, olivatko talvikauden kisaamiset kenties tässä. Korona alkaa taas sanella ehtojaan Keski-Euroopassa, mikä näkyy siinä, että yksi jos toinenkin isojen kisojen järjestäjä on jo peruuttanut kilpailut. Niinpä Riesenbeckissä ovat kaikki kynnelle kykenevät. Isot luokat muistuttavat osallistujiensa puolesta arvokisojen lähtölistoja Rodrigo Pessoan, Rolf-Göran Bengtssonin, Marcus Ehningin ja Jeroen Dubbeldamin kaltaisten nimien myötä.

"Näitä kahden tähden pikkukisoja uskaltaa vielä järjestää, koska niissä osallistumismaksut kattavat kulut. Niiden kisojen järjestäjät, jotka tarvitsevat katsojia, ovat ymmärrettävästi varovaisempia", Forstén toteaa. "Mistä sitä tietää, milloin on meikäläisenkään seuraavat kilpailut..."

Forstén kertoo, että Saksassa ollaan tiukkoja koronapassin suhteen. Sellainen on oltava näyttää jos kisa-alueelle mielii. Lisäksi passi vaaditaan ruokaravintoiloissakin.

"Eilen oltiin isommalla porukalla syömässä ja ovella pyydettiin passit, eikä se edes riittänyt, sillä illalla ravintolaan tuli vielä koronapassin tarkastajat, ja kaikkien piti siinä pöydässä vielä kaivaa passit esiin", hän kertoo.

Hän sai kilpailutettua koko kaartiaan.

Chubakko hyppäsi uransa toisen 145-radan yhdellä virhepisteellä, mikä on Forsténille ilon aihe.

Con Caya sai hypätä perjantaina rauhallisen 140-radan ilman menestymisen paineita yhdellä pudotuksella ja yhdellä aikavirheellä. Se hyppää sunnuntaina vielä 145 GP-finaalin. Millä taktiikalla, sitä Forstén ei vielä tiedä.

"Huomenna kuulen sen sitten. Voi olla, että valmentaja päättää, ettei tässä nyt mitään erityisempää ruveta yrittämään, mutta saatan olla väärässäkin."

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi