130 on tämän ratsukon mukavuusalue.
130 on tämän ratsukon mukavuusalue.Kuva: Leena Alerini

Vanhasta muistista

Kia Orhanen  ratsasti varman voiton Korpilahden pääluokassa, 15 ratsukon 130:ssa. 

"No ihan sillä vanhalla hyvällä taktiikalla, että luokan alussa vedetään sellanen seminopea nolla ja yllytetään muita saamaan se puomi alas", Orhanen paljasti taktiikakseen.

"Näytti toimivan!"

"Vaikka toki luokka oli pieni ja taso on meille kuitenkin aika helppo. Hevonen on kuitenkin hypännyt hyvin koko kauden."

Orhaselle ja Jarco van de Rundvoortille 130 on helpon tuntuinen mukavuustaso, sillä he ovat takavuosina hypänneet myös U25 GP:tä. Niistä isommista radoista on nyt viitisen-kuutisen vuotta aikaa.

Orhanen valmistui keväällä hammaslääkäriksi.

Opinnot hän teki Kuopiossa, ja siitä johtuu se, että noin viiteen vuoteen hän ei juurikaan ole valmentautunut, vaan ratsastanut yksin sen, minkä opiskeluilta on ehtinyt.

"Kuopiossa ei ollut helppo saada valmennusta, joten vanhoilla pohjilla mennään. Niillä, jotka olen joskus aikoinani lähinnä Sanna Backlundilta saanut."

Orhanen on töissä terveyskeskuksessa Seinäjoella ainakin marraskuun loppuun. Ehkä sen jälkeenkin, työpaikan mukaan.

Seuraava startti on joukkuemestaruus, jonka alunperin järvenpääläinen Orhanen ratsastaa vanhan seuransa Tuusulan Ratsastajien riveissä.

Hammaslääkäri kun on, Orhanen kiinnittää huomiota suomalaisten suuterveyteen. Hevosten hammasvälit ovat olleet viime aikoina otsikoissa, mutta myös ihmisillä on niissä usein ongelmia.

"Kannattaa puhdistaa hammasvälit, langalla tai hammastikulla. Valtaosalla niistä asiakkaista, joilla on hampaissa reikiä, asia johtuu siitä, että hammasvälit ovat jääneet putsaamatta."

130-luokan tulokset täällä

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi