Ei EM-kisoja Veera Manniselle ja Sir Gregille.
Ei EM-kisoja Veera Manniselle ja Sir Gregille.Kuva: Päivi Manninen.

Veera Mannisen Sir Greg vedetty pois EM-kilpailusta luukalvon reaktion takia

Syyksi arvellaan kolhua kisapaikan karsinassa.

SRL kertoo tiedotteessa, että uransa ensimmäiseen avoimeen kenttäratsastuksen Euroopan mestaruuskilpailuun Haras du Pinissä, Ranskassa valmistautuva Veera Manninen joutuu vetäytymään kilpailusta. Hänen hevosensa Sir Gregin toisessa etujalassa on luukalvon lievä reaktio. Hevonen on todennäköisesti kolhaissut itseään kilpailupaikalla karsinassa. 

Ei EM-kisoja Veera Manniselle ja Sir Gregille.
Sir Greg kävi kovilla kierroksilla kisapaikalla

 Sir Greg vedetään pois kilpailusta, jotta varmistetaan nopea toipuminen sekä kilpailukauden jatkuminen ja olympiaranking-pisteiden kerääminen suunnitelman mukaan. Hevonen tutkittiin huolellisesti kilpailun eläinlääkärin toimesta sekä konsultoitiin Suomen maajoukkueen eläinlääkäri Tanja Pehkosta ennen lopullista päätöstä.

 ”Vamma on akuutti ja lievä, mutta hevosen hyvinvointi on aina etusijalla tehtäessä tällaisia vaikeita päätöksiä”, kertoo ratsukon valmentaja ja Sir Gregin omistaja Petri Tolmunen.

 ”Koko tiimi on luonnollisesti pettynyt, ettei ratsukko pääse osallistumaan ensimmäisiin aikuisten arvokilpailuihin, mutta ratsastuksen huippu-urheilussa sekä hevosen että ratsastajan tulee olla sataprosenttisessa kunnossa, eikä turhia riskejä oteta.”

 Seuraavaksi tiimi palaa Suomeen ja Sir Greg saa jo aiemmin suunnitellun lepojakson. Tauon aikana hevonen tutkitaan ja hoidetaan tarpeen mukaan. Seuraava kilpailu on kalenterissa lokakuussa, jolloin jatketaan henkilökohtaisen olympiakvaalin hakua.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi