Veerat peräkkäin Strzegomin neljässä tähdessä
Veera Peltokangas ja Candy Girl saivat hyvän tuloksen Puolan neljästä tähdestä.Kuva: Leena Alérini

Veerat peräkkäin Strzegomin neljässä tähdessä

Paras suomalainen Strzegomin lyhyessä neljässä tähdessä oli tänään Veera Peltokangas, joka tuli maaliin sijalle 11, pykälää ennen Veera Mannista, joka oli 12.

Lyhyessä neljän tähden luokassa oli 31 lähtijää, joista 24 pääsi maaliin. Tulokset täällä

Peltokangas oli tyytyväinen sijoitukseensa.

"Tietenkin olisi voinut napsia miinuspisteitä vähän sieltä täältä, niin olisi saanut vielä paremman tuloksen, mutta täytyy olla tyytyväinen kuitenkin", hän totesi.

Koulukokeen jälkeen Peltokangas oli  sijalla 17 ja rataesteiden jälkeen pakitti vielä kaksi sijaa 19:ksi, mutta nousi hyvin menneen, kuudenneksi parhaan,  maaston ansiosta reippaasti, aina loppusijalle 11. Peltokangas otti kaikki suorimmat tiet, mutta toteaa, että olisi voinut tehtävien sisällä ratsastaa sujuvammin. "Vaikka lyhytlaukkainen ja ketterä hevonenhan Candy Girl on, joten sillä ei ihan niin suurta väliä sen kohdalla ole, että miten ne lähestymiset ja suhteutetut välit ratsastaa."

Nyt on kausi paketissa ja Peltokangas suuntaa Suomeen miettimään seuraavaa siirtoa. Hän kertoo kuluneen kesän olleen henkisesti vaikean, mutta että nyt näyttää jälleen valoisammalta.

"Omaa tallia ei ole varaa perustaa, ja ulkomailla jossakin hyvällä tallilla sitä kehittyisi ratsastajana parhaiten. Täytyy miettiä. Ei tässä talven alla nyt mikään hirmu kiire ole päätöstä tehdä", hän pohtii.

Veera Manninen sai elämänsä toisen neljän tähden luokan pakettiin. Tyytyväinen oli hänkin.  Manninen oli koulukokeen jälkeen neljäs. Onnistunut koulukoe olikin viikonlopun ilonaihe. Molemmista vaihdoista tuli tuomareilta seiskoja ja yksi kahdeksikko.

Kaksi pudotusta rataesteillä pakittivat sijalle 14, mutta tasainen ja hyvä maasto nosti kaksi sijaa sijalle 12.

"Kaikki meni ihan suunnitelmien mukaan ja hevonen tuntui tosi varmalta koko ajan, ei myöskään maastossa väsynyt vähääkään", hän kertoi.

Nyt on hevosella edessä syystauko. "Sir Greg saa palautua oikein kunnolla pitkästä kaudesta. Talvi treenataan."

Manninen hakee tältä tasolta vielä vasta kokemusta. Nyt voidaan todeta, että teknisesti neljän tähden asiat ovat hallussa, ensi talven aikana hiotaan laatua ylöspäin.  "Jossain vaiheessa ruvetaan miettimään sitten ensi kauden ohjelmaa, mutta se hetki ei ole ihan vielä", Manninen totesi.  Tähän kohtaan valmentaja Petri Tolmusen lisäys. "Ensi kaudella ratsastetaan sitten neljässä tähdessä ihan tosissaan kilpaa!", Tolmunen lupaa.

Luokan voitti saksalainen nuori lupaus Anna Lena Schaaf hevosellaan Fairytale. Ratsukko piti johtosijan 27,7 pisteen koulukokeesta maaliin asti, ja otti maastosta vain 1,6 pistettä yliaikaa.

Lyhyessä kolmessa tähdessä Kia Hyttinen ja Aircare ottivat sijan 14. 

Pitkässä kahdessa tähdessä Manninen Fieldhill Fantasylla ja Orvokki Somervuori Romeo M:llä saivat sijat 30 ja 33.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi