Viikon ikäinen varsa kadonnut Ypäjällä: ”Toivo alkaa olla hiipunut”
Omina K.L. ja sen viikon ikäinen orivarsa. Varsalla on hyvin tunnistettavat merkit ja se on russiksi harvinaisen värinen. Kuva kasvattajalta.

Viikon ikäinen varsa kadonnut Ypäjällä: ”Toivo alkaa olla hiipunut”

Gotlannin russ -tamma Omina K.L. ja sen viikon ikäinen varsa laidunsivat vielä eilen Ypäjän Jyvämäellä, mutta tänään aamupäivällä varsan havaittiin kadonneen.

Laitumen ohi ajanut Minka Kontunen näki varsan laitumella kello 23.30 eilen illalla, mutta tänään aamupäivällä kasvattaja havaitsi varsan hävinneen.

”Kun menin tänään kello 11 aikaan ruokkimaan, siihen aikaan yleensä käyn katsomassa, että kaikki on kunnossa ja vedet ja muut, niin emä makasi pihatossa ihan rauhallisena. Eikä varsaa ollut missään”, kertaa varsan kasvattaja, joka ei halua esiintyä omalla nimellään.

Laitumen lähellä on ojia, mutta kasvattaja kertoo, että ne on kaikki käyty läpi. Varsaa on etsitty puolesta päivästä lähtien.

”Kaikki on katsottu 2-3 kilometrin säteeltä. Eikä ole mitään merkkejä siitä, että laitumella olisi käynyt petoeläimiä. Mutta ei löydy myöskään mitään merkkejä siitä, että varsa olisi mennyt aidan ali ja emä olisi trampannut aidan vierellä.”

Perjantai-iltana tapahtumapaikalla kävi paikallisen metsästysseuran jäsen koiran kanssa etsimässä merkkejä mahdollisesta petoeläimestä, mutta mitään jälkiä ei löytynyt.

Tamman ja varsan laidun on metsätien ja päätien varressa. Laidun näkyy suurimmaksi osaksi kasvattajan talolle, mutta ei kokonaisuudessaan. Kasvattaja kertoo naapurien lähteneen aamulla viiden aikaan töihin, mutta he eivät olleet huomanneet mitään epätavallista liikettä silloin.

”Se omituisuus tässä mielestäni on, että tamma on ihan rauhallinen, se ei ole yhtään hionnut tai sellainen, että se olisi ollut levoton mistään syystä. Jos tuollaiselta siitostammalta viedään varsa, niin kyllähän se huutaa ja etsii sitä varsaa. Mutta tamma on aivan tyynenä”, kasvattaja ihmettelee.

Uskotko, että varsa on varastettu?

”Voin ihan suoraan sanoa, että kun sitä ei löydy täältä mistään, eikä ole jälkiä, että eläimet olisi sen vienyt, niin mitä jää vaihtoehdoksi?” kasvattaja huokaa.

”Se varsa on niin pieni, että sen ottaa vaikka kainaloon ja vie auton takaronttiin.”

Varsan katoamisesta on tehty ilmoitus poliisille ja tullille.

”Kun on noin nuoresta varsasta kyse, niin kyllä sitä alkaa olla jo toivo hiipunut. Kun nyt edes löytyisi raato, niin tietäisi mitä on tapahtunut. Pakko alkaa asennoitua niin, että se on menetetty.”

Kaikki mahdolliset havainnot varsasta pyydetään ilmoittamaan Forssan poliisille.

Edit klo 19.30. Tarkennettu, että varsasta on näköhavainto vielä klo 23.30. Aiemmin jutussa oli ainoastaan tieto, että varsasta oli havainto eilen iltapäivällä.

Edit klo 20.55. Lisätty juttuun tieto paikallisen metsästysseuran jäsenen ja koiran käymisestä paikan päällä etsimässä jälkiä petoeläimen hyökkäyksestä.

Aiheeseen liittyvää

No stories found.
Hevosurheilu
www.hevosurheilu.fi